nyheter

Topp 10 mest lästa nyheterna under 2017

Publicerat av

Vad fångade ert intresse under 2017?

Vi har kikat i Google Analytics för att se vilka de mest engagerande och intressanta nyheterna på vår blogg varit under 2017, och här kommer topplistan.

10. Annonsera på varumärke?

För spänningens skull startar vi med det 10:e mest lästa blogginlägget under året, inget mindre än Marias spännande blogginlägg där hon berättar hur en ska tänka med annonsering via AdWords på sitt eget varumärke. Vilka är egentligen för- och nackdelarna med annonsering på varumärket?

9. Skriv en bra metabeskrivning

Våren 2017 bloggade Fredrik om hur du ska tänka när du skriver en bra metabeskrivning. Som de flesta av er vet vid det här laget så har längden på metabeskrivningarna förlängts (vilket skapar en massa jobb men också grymma möjligheter att berätta mer om sökresultatet redan i SERPen). Håll utkik efter en uppdaterad version inom kort!

8. Skapa Facebook Business Manager

Alla företag med en Facebook-sida behöver en Business Manager för att kunna jobba på ett smidigt och effektivt sätt. I inlägget berättar Annah hur du skapar en Business Manager i några enkla steg.

7. Fanny Hansson anställdes

Vi är så himla glada över att Fanny började jobba hos oss i somras, hon är både en frisk fläkt och oerhört strukturerad och grymt duktig på sitt arbete. En riktig topp-rekrytering! Har du inte hunnit träffa Fanny – läs mer om henne här!

6. 5 tips för större engagemang på Facebook

Det märks verkligen hur viktigt det är att berätta att läsaren kommer att få något konkret de kan använda sig av från inlägget. Annah berättar redan i titeln att läsaren kommer att få 5 tips för att få större engagemang på Facebook. Inlägget hamnade på en hedrande 6:e plats för året!

Engagemang på Facebook

5. Få rätt på dina externa länkar

Vår fine praktikant (och numera kund) Mattias bloggade tidigt under våren 2017 om hur du får rätt på dina externa länkar med 5 enkla tips. Och ämnet har verkligen engagerat, vem vill inte få 5 enkla tips liksom?!

4. Mehrnosh, vår PPC-praktikant

Alltså vi har ju en helt fantastisk PPC-praktikant på kontoret som pluggar till E-commerce manager på IHM. Och oj vad Mehrnosh engagerat er läsare – inlägget skrevs i slutet av november och hon har lyckats knipa en åtråvärd topp-plats på årets lista. Läs hennes inlägg här!

3. Analysera dina konkurrenter

Hur analyserar du på bästa sätt dina konkurrenters landningssidor och hur kan du använda dig av analysen för att bli ännu lite bättre? Detta bloggar Fredrik om i inlägget “Knäck konkurrenterna – Så gör du en SEO konkurrentanalys“.

2. Skapa en optimerad landningssida

Min kollega Fredrik har under året bloggat i två delar om hur du skapar en riktigt väl optimerad landningssida. Hans inlägg är både välskrivet och informativt och förtjänar helt klart andraplatsen i årets bloggtopp! Här toppar trafiken från Facebook listan över mest trafik och avvisningsfrekvensen är rekordlåg. 

Årets nyhet 2017

1. Så gör du en sökordsanalys för SEO

Och vinnaren är *trumvirvel* – blogginlägget om hur du gör en “perfekt sökordsanalys” för SEO. Inlägget har flest sessioner och fångar läsaren under en längre stund. Om jag ska sia i vad som banat för vinsten skulle det (utöver att det skrevs tidigt under året) vara att det rankar riktigt bra i SERP:en på sökningen sökordsanalys. Alltså på riktigt så hade jag ingen koll på att det var jag som var vinnare i bloggtoppen under året när jag började skriva detta inlägget, jag lovar. 😉

Vill du hänga med i alla nyheter under 2018? Prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ oss på sociala medier vet jag!

Dela gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *