YouTube director

Skapa en video på YouTube med YouTube Director

Lästid: 2 minuter

YouTube är en fascinerande kanal! Alla finns där och alla vill vara där. Dock är det inte alla som vet hur man gör för att ta sig dit. För att hjälpa er har vi testat ett otroligt smidigt verktyg för att skapa videos till YouTube! Det finns dock ett par bra punkter att tänka på innan du börjar jobba.

Ditt innehåll ska ge något slags värde. Ha som ambition att bocka av minst ett av följande ord:

  • Inspirera
  • Underhålla
  • Utbilda

Du ska även hålla dig ganska kort, vi fick höra av Google att år 2000 hade vi en “attention span” på i snitt 12 sekunder. 2017 är siffran 5-8 sekunder!!

Sagt om mediekonsumtion

“Before: Reach was scarce but attention plentiful. Now: Reach is plentiful but attention scarce”

Attention span for mediacomsumption

Det blir svårare och svårare att få dina kunder på kroken. Fånga dem helst inom 5 sekunder

 

YouTube Director

Det är dock enkelt att skapa en video på YouTube – vi har testat! Det finns en app som heter YouTube Director som du enkelt kan ladda ner på App store eller Google Play.

Jag öppnade appen kl 09:42 och hade en färdig film kl 10:24 (inklusive lite tid för att skriva ner manus osv). Det tog mig alltså 42 minuter att skapa en hyfsad film att använda på YouTube.

När du öppnar appen kan du välja olika mallar beroende på vilket syfte din video har. Vi valde en mall som handlade om att berätta om sina tjänster. I vår mall fanns det 6 steg. Den är väldigt pedagogisk och berättar när du ska filma en person, när du ska spela in en talarröst, var du ska skriva in text. Den lägger även på lite bakgrundsmusik.

Här ser du resultatet av våra test-film.

https://youtu.be/93qomF9RgOU

När du har gjort din film laddar du upp den på er YouTube-kanal och börjar dela!

Är du intresserad av att börja annonsera på YouTube? Läs då vårt tidigare inlägg om detta eller hör av dig till en av våra konsulter på youtube@topvisible.se


Maria Eckerwall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *