TopVisible på Youtube

Få ditt videoklipp att ranka på Youtube!

Lästid: 2 minuter

Varje minut laddas mer än 100 timmar med videoklipp upp på Youtube. Hur ska just din video ha en chans att synas i denna videodjungel? Jag ska ge dig några tips på vad du kan göra för att påverka sökresultatet på Youtube och få besökarna att hitta just din video.

youtube

 

SEO-anpassa din YouTube-kanal!

Du kan tänka på Youtube som en webplats där dina videoklipp är undersidor. Därför är det viktigt att du också SEO-anpassar din Youtube-kanal och kanalens innehåll.

  1. Skapa en Youtube-kanal (om du inte redan har en). Youtube-kanalen är ett bra sätt för att marknadsföra och stärka sitt varumärke.
  2. Varumärket/namnet ska finnas med i kanalens titel för att tydligt visa vem som är avsändaren till kanalen. Därefter lägger du till ett nyckelord som beskriver kanalens innehåll, vad som kommer att delas på kanalen. Lägg också till en kanalikon, kanalbild och kanalbeskrivning. Se din kanal som ett skyltfönster, hur vill du synas?
  3. Tänk på kvaliteten på videoklippet innan du publicerar det. En högkvalitativ video rankar högre än ett klipp med sämre kvalitet. Dessutom kommer klippet bli mer användarvänligt.
  4. Döp själva filnamnet och ha då med sökorden du vill optimera för. Youtube skapar automatiskt ett filnamn (som inte är särkilt bra eller SEO-anpassat) så glöm inte att döpa om filen.
  5. Nu ska du ge ditt videoklipp en titel. Ett tips är att få in sökordet i början av titeln och avsluta med att skriva vem som är avsändaren.
  6. Youtube kommer (tyvärr) inte att förstå vad ditt klipp handlar om, därför är det extra viktigt att du tydligt beskriver vad klippet handlar om. Ju tydligare desto bättre. Tänk på att få med sökorden tidigt i beskrivningen.
  7. En välskriven och tydlig beskrivning är dock inte tillräckligt, du måste tagga klippet också. Taggarna ska innehålla alla relevanta sökord som ökar chansen att klippet ska hamna så högt upp i sökresultatet som möjligt.
  8. Glöm inte att länka klippet från din webplats och dina sociala medier.

Rörlig bild har aldrig varit starkare, vi tittar mer, gärna och längre än vad vi någonsin gjort tidigare. Skapa en kanal och få besökarna att vilja titta på just dina videoklipp!

Statistik:

   • Youtube har fler än 1 miljard unika användare varje månad.
   • Mer än 50% av tittartiden sker via mobilen.
   • En Youtube session på mobilen är i snitt 40 minuter.
   • Film /underhållning, musik, gaming, sport, mat och automotive är några av de mest populära kategorierna just nu.

Det 10 mest populära videoklippen i Sverige

Vill du veta mer om hur du får dina klipp att ranka? Kontakta oss så berättar vi mer!


Andrea Norrström

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.