Digitala Nyheter

TopPicks v.15: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans Digitala Nyheter!

Hej på er, så härligt med ny vecka. Det innebär som vanligt nya uppdateringar och nyheter i branschen 👏

Häng med denna veckan – Bing lanserar nytt extensionformat, Amazon vill ge Internet till 95 % av jordens befolkning, Snapchat lanserar spelplattform, LinkedIn låter oss äntligen dela presentationer i flödet och Google Tag Manager får en ny form av trigger!

Läs vårt senaste blogginlägg: “Annonsera på Instagram – i appen!”

Bing – lanserar nytt extensionformat

Digitala Nyheter

Bing Ads lanserar ett nytt extension-format som kallas Action-extensions. Du kan nu välja mellan 70 olika CTA’s att visa i dina annonser. Det kan vara exempelvis “Read more”, “Buy now” eller “Reserve” som bilden visar.

Läs hela artikeln här.

Amazon – vill ge Internet till 95 % jordens befolkning

Amazon vill släppa satelliter på olika höjder i jordens omloppsbana, för att då kunna ge internet till 95% av jordens befolkning. Läs hela artikeln här.

Snapchat – lanserar spelplattform

Snapchat lanserar nu en spelplattform, vilket gör att man kan spela spel direkt i chatten, som en ny intäktsström och nya sätt att använda plattformen. De finns sex olika spel att välja på. Läs hela artikeln här.

LinkedIn – dela presentationer och dokument

Digitala Nyheter

Äntligen! Nu låter LinkedIn dig dela dokument och presentationer direkt i ditt flöde, i en grupp eller på en sida. Läs hela artikeln här.

Google Tag Manager – new trigger groups

Digitala Nyheter

Google har släppt en ny form av trigger i Google Tag Manager – Trigger Groups. Tidigare kunde vi tala om för en tagg för att “fire” om A eller B hände på sidan. Nu kan vi tala om för taggen att “fire” när både A OCH B har inträffat. Läs hela artikeln här.

veckans snackis

Ny lag för Sociala Medier – i Australien

En ny lag i Australien har nu godkänts.

Företag inom medie- och tech-branschen som inte tar bort våldsamt innehåll på sin plattform kommer att kunna bli straffade. Om innehållet inte tas bort inom rimlig tid kan böter ges ut på upp till 10 % av företagets årliga omsättning och chefer kan även få upp till 3 års fängelse.

När terrorattacken på Nya Zeeland skedde den 15 mars, sändes det live på Facebook i hela 17 minuter… och videon fanns kvar på plattformen i över en timme innan det togs bort av Facebook. Det var efter detta som Australien kom upp med denna lag. Läs hela artikeln här.

Tack för denna gång! / Caroline 🙂


Relaterade inlägg

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.