Digitala Nyheter

TopPicks v.48: TopVisible snackar Digitala Nyheter

Lästid: 2 minuter

Hej på er så här mitt i veckan. I bloggen har vi hunnit presentera vår tredje anställda för året – Alexandra. Det är så kul att få in nya stjärnor till gänget! Vi har också hunnit gå igenom i ett inlägg vad vi tog med oss ifrån konferensen Conversion Hotel i Holland. Utanför bloggen har alla anställda hunnit göra ett fysiotest där vi fick ett kvitto och coaching på vår hälsa, väldigt spännande och givande. Och nu äntligen kommer veckans TopPicks! Häng med på lite YouTube, Google + Siri och WeChat nyheter.

Google + Siri = Sant

Nu är uppdateringen här! Google Assistant blir sammankopplat med Siri. Det blir nu enklare att söka på Google i sin mobiltelefon, utan att egentligen göra någonting, än att prata då förstås. Tidigare har man behövt klicka sig in på Google Assistant, Google App eller exempelvis sin Safari browser och sen skriva eller prata in sin fråga till Google (samtidigt som jag skriver detta så hör jag hur lat jag låter…).

Men nu kan du alltså koppla Google Assistant till Siri och välja ett kommando, exempelvis “Ok Goole”. Jag tänker smidigheten i när man kör bil och behöver ett snabbt svar utan att behöva stanna och ta upp sin mobiltelefon. Då kan man bara säga “Hey Siri, Ok Google” – vips så får du svaret du söker från Google!

Omg! Kan inte vänta med att få installera detta! – Läs här hur man går tillväga.

YouTube – en annons blir två

Reklam innan och mitt i en video på YouTube är vi redan vana med. Men nu utökas annonsutrymmet ytterligare. YouTube experimenterar ständigt med förändringar och det senaste är att lägga till plats för fler annonser före en video visas. Detta kommer vara märkbart först om man använder sig av YouTube via datorn, så småningom kommer det att ta sig vidare till andra enheter.

Läs hela artikeln här.

Checka in på hotell och beställ mat – via WeChat

Dom flesta känner nog till appen WeChat. Det är Kinas största app för främst kommunikation. Appen har nu gått samman med InterContinental och öppnat upp ett smart hotell i Shanghai. På detta hotell gör du allting via WeChat. Allt från att boka ditt rum till att checka in och låsa upp ditt rum. Du kan till och med beställa room service, betala och ändra saker som luftkonditioneringen och belysning. I appen används ansiktsigenkänning för att identifiera personen. Dessutom ligger hotellet närmre 30 meter under marken och ändå fungerar allt detta via mobiltelefonen helt perfekt. Coolt!

Läs mer om detta coola smarta hotell.Psst!
På fredag smygstartar vi första advent på TopVisible med en mysig jul-frukost och föreläsning om Google Data Studio för Ecommerce. Är ni sugna på att lära er mer om ämnet? Eller komma och mysa in första advent med oss?

Välkomna att anmäla er här <3

// Caroline 🙂


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.