Digitala Nyheter

TopPicks v.7: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Hej på er, vi är inne i vecka 7 eller med andra ord, vänliga-veckan, med årets tema ”Att vara snäll mot sig själv”. Hur firar ni denna vecka? <3

Vi började som vanligt med en god gemensam frukost och digitalt snack. Det snackades Google Analytics, Facebook som öppnar upp möjligheten för Sidor, Google Maps AR och Apple som uppmanar kunder att köpa ny Iphone och sist men inte minst Veckans Snackis – Årets nya emojis. Häng med!

Läs vårt senaste TopPicks inlägg här.

Google Analytics Intelligence – ställ frågor om din data

Äntligen! Nu har vi någonstans att vända oss med frågor om vår data i Google Analytics. Du kan ställa frågor direkt i ditt Analytics-konto. I Google Analytics kan du till exempel fråga “från vilken stad fick jag flest konverteringar förra veckan?” så ska kontot leverera detta till dig.

Det finns inte i alla konton ännu (eller på alla språk för den delen) men håll utkik efter en knapp där det står “insights” på Analytics startsida och börja ställa dina frågor!
Läs hela artikeln här.

Facebook – öppnar upp för sidor att engagera sig i grupper

Facebook öppnar nu upp möjligheten för sidor att publicera innehåll i grupper vilket inte tidigare varit möjligt. Just nu testas en pilot på en av Facebooks största grupper och kommer förhoppningsvis att rullas ut till oss andra inom kort. Läs hela artikeln här.

Dessutom lanseras ett nytt administrationsverktyg som förenklar hanteringen av grupper för administratörer. Fantastiskt ju!

Google Maps – testar AR navigering

toppicks

Google Maps låter några användare testa AR navigering. Du får alltså vägbeskrivningen i realtid från telefonens kamera. Läs hela artikeln här.

Apple – uppmanar kunder att köpa ny Iphone

Apple uppmanar sina kunder att köpa en ny Iphone istället för att laga sin gamla. Butiksmedarbetare och servicetekniker har alltså fått nya restriktioner om att uppmuntra sina kunder att byta in sin gamla telefon, för att få rabatt på en ny telefon.

Detta gäller när kunder kommer in för lagning utanför sin garanti. Detta kan beror på att Iphone försäljningen har sjunkit något under denna period, även att Apple har högre inbytes priser på äldre Iphone modeller. Läs hela artikeln här.

Detta verkar gå emot vad företagets egna miljöchef Lisa Jackson tidigare har sagt:

“att behålla sina enheter längre, är det bästa för planeten”


veckans snackis

Nya emojis 2019 – #periodemoji

toppicks

Har ni hunnit se alla nya emojis som kommit för året? Om inte så hittar ni en lista med alla nya här. Det är mycket fokus på funktionshindrade så som rullstolar och blindhundar. Även nya djur som en skunk och en sengångare och under matkategorin kan vi hitta exempelvis en våffla och en lök.

En emoji som blivit lite mer omtalad är just den i bilden ovan som också fått en egen hashtag #periodemojiBlodroppen är ett resultat av en kampanj i sociala medier med 55,000 personer bakom sig. Syftet är att slå död på tystnaden och skammen som finns bakom kvinnors menstruation. Emojin kommer rulla ut i våra telefoner någon gång under våren. Ni kan läsa hela artikeln här.


Tack för ni hängde med. Ha en fin vecka och kom nu ihåg att vara lite extra snälla mot er själva! 🙂 / Caroline

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.