Pinterest Predicts 2022: Vilka blir årets största trender?

Lästid: 3 minuter

En av våra favoritplattformar för sociala medier har släppt sin årliga trendrapport för 2022. Rapporten förutspår vilka trender som förväntas bli störst under 2022 och kommer att forma året.

Med mer än 400 miljoner månatliga användare runt om i världen och med mer än 300 miljarder pins har Pinterest otroliga insikter och möjligheter att  förutspå vad det är som kommer att trenda härnäst. Rapporten är baserad på användardata där de över 400 miljoner Pinners runt om i världen och deras sökbeteende inom olika kategorier som hem, mode, skönhet, stil, resor och mat analyseras och ligger till grund för Pinterest prognoser för 2022.

I rapporten lyfter företaget fram 35 trender som innehåller allt från hem – och inredningstrender till mattrender som de förutspår kommer att bli stora under året. Pinterest listar även flera söktermer för varje tema som har ökat där du kan hitta mer information om den specifika trenden.  Av 2021 års trendspaning hade över 80% av de identifierade trenderna verkligen ett ögonblick i rampljuset.

Vi tittar närmare på några av trenderna som finns i rapporten: 

Trend no 1. Be jeweled

Var trendig 2022 med bling! Enligt Pinterest är det generation Z (födda mellan 1997-2012) som framförallt är de som driver trenden “Be jeweled” som innebär att smycka kroppen från topp till tå med olika smycken i  guld, silver, pärlor, strass med mera. Gå gärna utanför boxen med kreativa utsmyckningar som är mer än de typiska armbanden, halsbanden och ringarna – ju mer desto bättre! För att ge dig lite inspiration så har söktermer som bland annat pedikyr med strass, unik dermal piercing och tandsmycke ökat kraftigt.

Pinterest trender 2022

Trend no 2. Cuppa time

Afternoon tea har nog aldrig varit hetare! Det är inte längre bara en fika som sker vid enstaka tillfällen utan något som förväntas  Enligt Pinterest är vintage tea party och ideér på mat som passar  till te exempel  på populära söktermer av människor i alla åldersgrupper. En annan intressant sökning är “butterfly pea tea” som är en tebryggning som ändrar färg om du tillsätter några droppar citronsaft.  Så varför inte inspireras av trenden och bjud hem några vänner på en festlig afternoon tea?

Trend no 3. Dopamine dressing

Det är en av de senaste modetrenderna som har kommit ur pandemin och som förväntas bli en stor trend det kommande året  är så kallat dopamin dressing som Pinterest kallar det. Vad innebär då det?  Efter de senaste åren behöver vi nog alla piggas upp lite och varför inte göra det genom att klä sig i färgglada kläder som gör dig glad och gör dig på bättre humör? Söktermer som har ökat kopplat till denna modetrend är bland annat livfulla outfits och regnbågsklänningar. Enligt Pinterest är det alla kön och åldersgrupper som driver på denna färgglada “må bra” modetrend. 

För många människor kan tanken på att bära kläder med mycket färg eller mönster kännas skrämmande – inte minst efter två år av isolering med mjukiskläder och pyjamas. Men förhoppningsvis (håller tummarna) så kommer 2022 bli ett år fritt från restriktioner och ett perfekt år för att experimentera med kläder med massor av färg, mönster och material. 

Pinterest trender 2022

Sist men inte minst: 

Trend no 4. Biofilisk design

Biofilisk design innebär att man inspireras av naturen och försöker ta in så mycket av naturen som möjligt in i hemmet för att skapa kontakt mellan utomhus och inomhus. Några sökords som lyft fram i rapporten kopplat till denna trend är Biofilisk arkitektur som har ökat med 150 % och biofilisk design sovrum har ökat med 100%. Trenden drivs framförallt av millenials (födda 1981-1996 ) som inreder deras hem med mycket växter och grönt för att få en ökad samhörighet med naturen och för att på så sätt öka deras välbefinnande. Biofilisk kontorsdesign är en sökning som personer på Pinterest har sökt på tre gånger mer än förra året, så glöm inte bort att inreda kontoret i biofilisk design!   

Pinterest trender 2022

 

Vill du vara en del av trenderna och synas på Pinterest under 2022? Kontakta oss så hjälper vi dig! 

Vill du läsa hela rapporten så kan du hitta den här! 


Fanny Ekvall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.