utökade resultat

Google uppdaterar testverktyget för utökade resultat

Lästid: 2 minuter

Woho! Nu ni så ska jag dela med mig av något skoj! Jag kan med glädje berätta att det äntligen har kommit ett nytt sätt att testa om din webbplats har problem med Googles mobil-först indexering gällande utökade resultat, även kallade Rich Results.

Upptaderingar i testverktyget för utökade resultat

Google gick nyligen ut med att de har gjort en uppdatering i testverktyget för utökade resultat. Detta ska underlätta för både utvecklare och SEOare att se hur Google ser era utökade utdrag mellan Googlebot desktop och Googlebot mobile.

testverktyget för utökade resultat

I och med att Google kommer att börja indexera mobil först som standard från och med 1 juli och att över 50% av indexeringar redan nu är just mobile- first blir detta ännu mer viktigt.

Nu kommer vi till det viktiga. Det kan komma hända att er webbplats inte har flyttats över till mobil-först indexering. En av anledningarna till att detta kan ske är pga att strukturerad data och utökade resultat kan se olika ut mellan era mobil- och desktop webbplatser. Men frukta inte! Med denna underbara uppdatering hjälper verktyget dig klart och tydligt att se hur Google ser dina uppmärkningar på dina olika sidor när Googles olika botar söker igenom dem.

Google twittrade tidigare i veckan:

“Den nya funktionen i testverktyget för utökade resultat kommer att hjälpa dig att utvärdera din implementation av strukturerad data genom att använda båda user agents för att förbereda inför mobil-först indexering”.

Google webmaster twittrar om testverktyget för utökade resultat

Google kommer alltså att bistå med fler verktyg och insikter om problem er sajt kan ha gällande förhållandet mellan mobil- och desktop-versionerna. Detta hjälper inte enbart webbplatser som inte ännu har flyttats över till mobil-först indexering (men inom kort kommer att flyttas över). Det hjälper även de webbplatser som har flyttat med att övervaka effekten av framtida förändringar.

Är du redo för framtiden och mobil-först indexeringar? Känner du en klump i magen gällade detta? Eller tycker att det är superkul och bara vill snacka av dig? Kontakta oss så berättar vi mer!

Peace!


Fanny Edenbro

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.