Vårt smarta verktyg RankTrail hittas nu i Nordisk E-handels plattform

Lästid: 2 minuter

Vi har under ett års tid samarbetat med SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut i ett forskningsprojekt för att utveckla nya analysverktyg för e-handlare. Detta har resulterat i RankTrail som många av er känner till, och om ni inte gör det så ska ni självklart kolla in vår stolthet på www.ranktrail.se. Detta verktyg säljs just nu till e-handlare runt om i Sverige och för de som är kunder hos Nordisk e-handel finns RankTrail integrerat i själva plattformen.

Detta är otroligt kul för både oss och Nordisk e-handel:

Vi får ofta många frågor kring hur man bör optimera sin webbutik och arbeta med just dessa frågor. Nu ger verktygen direkt svar på dessa frågor med konkreta förslag på förbättringar direkt i testresultatet. Samtidigt är vår förhoppning att kunderna lär sig hur man på egen hand kan jobba effektivt med dessa frågor, och ser relationen mellan sitt arbete och den avkastning man får i form förbättrade placeringar och ökad försäljning. Med vårt samarbete med RankTrail öppnar vi även upp för mer spännande tillämpningar framöver, säger Rickard Rosenqvist, produktchef på Nordisk e-handel.

 

Själva samarbetet har testats med en utvald kundgrupp under sommaren och dessa har fått delta i själva utvecklingen genom sina upplevelser.

Projektet har som forskare varit intressant att delta i då vi snabbt gått från en tidig idé till färdig kommersiell tjänst. Samtidigt har vi prövat dels nya sätt att arbeta ihop som företag och också hur vi involverat användare relativt skarpt i utvecklingen av tjänsten. Jag har sett många liknande projekt och är full av beundran för det konstruktiva samarbete alla bidragit med. Nordisk e-handel och TopVisible har mycket kompetent personal och en innovativ edge i sitt sätt att jobba.” Jonas Matthing, från SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut 

Google är idag den främsta kanalen för många e-handlare att nå ut med sin försäljning på nätet. Det är nödvändigt för e-handlare att förstå hur man ska arbeta med sin hemsida och vad som påverkar placeringen på Google. I RankTrail ser de direkt vilken placering de har, hur denna förändras och hur den kan förbättras. Detta kan de även jämföra med konkurrenter.

Känns riktigt kul att ha fått ihop detta samarbete med Nordisk e-handel och för den lyckade integrationen i plattformen. Är du intresserad av att höra mer om detta samarbete kontakta Rolf Widerström hos oss eller Runar Wahlgren hos Nordisk e-handel.

Kort om Nordisk e-handel

Nordisk E-handel är ett ägarstyrt bolag som utvecklar och tillhandahåller en affärsplattform som förbättrar företags försäljning online, kundrelationer och orderflöden. Bolaget levererar e-handelslösningar och har idag över 1200 aktiva webbutiker som kunder.

 

 


Maria Eckerwall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.