When you want to succeed as much as you want to breathe, you will have success!

Lästid: 4 minuter

Första dagen av Microconf i Las Vegas har varit en dag full med energi och bra tal från flera av världens främsta bootstrappade och självfinansierade entreprenörer!

Morgonen började med ett tal av Jason Cohen, serieentreprenören och affärsängeln som idag driver WPEngine. Jason pratade om hur ärlighet genererar mer pengar. Han berättade om hur Canon genomfört ett experiment där de började visa både negativa och positiva recensioner på sin egen webbplats bredvid kamerorna för att mäta vilken effekt detta skulle ha på försäljningen. Det visade sig att returerna gick ner 20% på alla kameror då personerna som köpt en viss modell redan kände till ev. fel och problem innan de köpte produkten då de läst de negativa recensionerna. Resultatet visade också att alla kameror, både de med dåliga och bra betyg ökade betydande i försäljning. Jason berättade också hur de när de första gången hade en 1h nedtid på WPEngine låtsades som om ingenting hade hänt och tappade många kunder just p.g.a detta. Nästa gång de hade nedtid på servern var nedtiden hela 12h, men trots detta lämnade inte i närheten så många kunder denna gång. Den enda skillnaden från första till andra gången var att de andra gången gick ut på Twitter, Facebook m.m och berättade exakt vad som hänt och vad de gjorde för att försöka lösa problemet. Ärlighet betalar sig snabbt, även i direkta pengar, menar Jason. Han menar att genom att gå ut och vara ärlig angående dina begränsningar så skapar du automatiskt förtroende för dina starka sidor.

Efter Jason var det dags för Hiten Shah, en av mina favorittalare hittills. Hiten är grundare av bl.a. CrazyEgg och KISSmetrics och han pratade om sina lärdomar från att bygga företag. Han inledde med att säga att det gäller att acceptera bergodalbanan som entreprenör och att det kommer vara upp och nedgångar men att det absolut finns ljus i slutet av tunneln. Hiten fortsatt och sade, “Du kommer att få ut allt du vill av ditt liv om du hjälper tillräckligt många andra personer att uppnå det de önskar”. Han berättade också om hur viktigt fokus varit för honom när han startat sina företag, att din framgång kräver fokus, och att magiska saker inträffar när du fokuserar på en sak. Efter detta gick han in på alla olika företag han startat genom åren, både sina framgångar och misslyckanden. Här betonade han hur viktigt de är att skapa dina egna kanaler tidigt genom t.ex. sociala medier och att ju tidigare du bygger upp din publik, desto snabbare kan du sedan nå framgång när du väl lanserar din produkt. En sak jag absolut kommer att ta med mig är hur han såg på idéer och möten med potentiella kunder. Hiten menar att vi som entreprenörer behöver bevisa att våra hypoteser är fel eftersom vi är entreprenörer och är vana vid att ha rätt. Han nämnde också att det vid ett  kundmöte är extra viktigt att du som entreprenör inte pitchar din produkt utan endast ställer frågor och tar anteckningar, annars kommer du inte få ut något av mötet med din potentiella kund. Om du också tycker att Hitens tal verkar spännande hittar du hela hans presentation här.

Efter detta pratade Rob Walling, en av arrangörerna och även grundare av HitTail, om hur viktigt det är att misslyckas snabbt så att man kan lägga tiden på nästa sak istället och inte slösa bort 200h+ på något som aldrig kommer att ta fart. Rob pratade också om CHI (Customer Happiness Index) vilket är ett sätt att prioritera vilka kunder som behöver extra mycket fokus baserat på data som t.ex. när de senast loggade in på din tjänst, hur länge de varit inne osv. Han menar att genom att förstå vilka kunder som med störst sannolikhet är på väg att avsluta sitt abonnemang kan du som företagsägare motverka detta innan kunden själv förstår att de är på väg att lämna dig.

Peldi, grundare av Balsamiq Mockups berättade om sin spännande resa som entreprenör genom att vi alla fick ställa frågor till honom under en timmes tid, ett spännande och lyckat upplägg. Peldi pratade en hel del om marknadsföring för startups och refererade b.la. till denna bloggpost. Han berättade också att han aldrig hade en plan för sitt företag som var längre än tre månader då han menar att förevigt just nu är tre månader för honom då man som mindre företag alltid behöver ändra saker på vägen. Peldi berättade att det som driver honom är att alltid lära sig nya saker. Han menar också att den viktigaste uppgiften för företagsledare är att varje morgon fråga sitt team “Vad behöver ni?”.

Mike Taber, en av konferensarrangörerna och grundare av bl.a. AuditShark, höll ett tal om hur han arbetade med outsourcing och hur stor skillnad konceptet “marketing monday”, att varje måndag endast fokusera på marknadsföring, gjort för honom. Han berättade också hur viktigt det var att få potentiella kunder att faktiskt skriva under ett papper att de kommer att betala för din mjukvara, snarare än att endast säga detta muntligt. Han hade t.om. skrivit ut små visitkort med texten “Yes, I’ll pay ____ for __________, Signature: _______” som han delade ut till oss på konferensen, vilket är något vi på TopVisible absolut kommer att testa framåt!

Dagens sista talare var Dan Martell, grundare av Flowtown och Spheric Technologies, två företag som båda blivit uppköpta. Dan menar att det viktigaste är att hitta din kundgrupp och att det inte är ovanligt att behöva gå tillbaka till whiteboarden några gånger innan du hittat rätt produkt. För att inte bara testa idé efter idé menar Dan att det effektivaste du kan göra är att redan från dag ett samla in data över hur dina kunder använder din produkt och baserat på detta ta beslut över vad som fungerar. På så sätt kan du agera baserat på riktig data och inte på rena gissningar. Han betonade också hur oroligt kraftfullt partnerskap med företag som erbjuder en annan produkt till din kundgrupp kan vara och att det enda du behöver göra för att bli ledande är att ingå partnerskap med de 1-2 största spelarna inom din kundgrupp. Dan avslutade sitt tal med att säga “When you want to succeed as much as you want to breathe, you will have success”.

Efter första dagen på Microconf är jag otroligt inspirerad av alla spännande och framgångsrika entreprenörer som är på denna konferens. Jag ser fram emot morgondagens talare, möten och diskussioner!


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *