Googles testverktyg

Testa din webbplats med Googles smarta verktyg!

Lästid: 3 minuter

Hur vet man om webbplatsen presterar på topp-nivå? Finns det några snabba förändringar som kan implementeras för att hemsidan ska ranka högre? Hur får vi upp användarvänligheten?

Google har ett helt gäng med riktigt användbara, smarta verktyg för att öka kvalitén på er webbplats. Här har vi samlat våra favoriter!

Vi listar Googles testverktyg för webbplatsen.

Google testverktyg

Är din webbplats mobilvänlig?

Med Googles Mobile-Friendly Test kan du enkelt få information om hur din webbplats funkar i mobiler. Finns det några problem med sidan så berättar testet för dig vad det är som behöver åtgärdas.

Google Mobile-Friendly Test
Googles verktyg

Hur påverkar den mobila hastigheten din försäljning?

Googles verktyg för Mobile Speed är verkligen “da bomb”. Du får information om hur snabb din mobila webbplats faktiskt är. Och med några enkla efterforskningar kan du få reda på hur mycket du faktiskt kan tjäna på att snabba upp den.

Fyll i dina konkurrenters URLer, hur många besökare du har idag via mobil, din konverteringsfrekvens och ditt genomsnittliga ordervärde. Voilà, du får fram exakt hur mycket du faktiskt kan tjäna på att snabba upp med bara nån sekund.

Dessutom går det att bygga snygga rapporter och att testa varje landningssida för sig.

Mobile Speed test
Här finns det pengar att hämta!

Har webbplatsen stöd för utökade resultat?

Med Googles Rich Results Test får du reda på om din webbplats har stöd för utökade resultat i SERPen. Det vill säga all information som du kan få med i sökresultatet utöver det vanliga (Titel, URL och metabeskrivning). Om din webbplats inte har stöd för dessa resultat så blir du guidad i hur du går tillväga. Här listas även de eventuella problem som hittas om din sida har stöd.

Vad kan Rich Results aka utökat resultat vara?

  • Recensioner
  • Platser
  • Priser
  • Events
  • Produktinformation
  • ..och mycket annat spännande!
Rich Results test
Let’s fix it!

Hur fixar man laddtiden på webbplatsen?

Med testverktyget PageSpeed Insights får du en total översikt över vad du behöver fixa på webbplatsen för att snabba upp den. Som du säkert vet så är er webbplats laddtid superviktig för både användarupplevelsen och för hur den rankar i sökresultatet. Du kan se resultatet både för mobil och för desktop. Perfekt uppgift för sommaren!

PageSpeed Insights
Här finns det tid att spara!

Bli både snyggare och snabbare i mobilen.

Med AMP – Accelerated Mobile Pages får du (enligt Google) både en snabbare och en snyggare webbplats. Testa Googles AMP-test här.

AMP-test

Få koll på SEOn i Google Search Console!

Med Google Search Console får du koll på hur Google uppfattar din webbplats. Du får en överblick över eventuella tekniska fel på webbplatsen och kan optimera din sida för Google Sök. Dessutom ser du vilka sökfraser som använts i det organiska söket för att hamna på din webbplats. Ett måste för alla webbplatsägare helt enkelt!

Google Search Console

Testa din strukturerade data!

Med Googles Structured Data Testing Tool kan du testa strukturerad data på din webbplats. Skriv in URLen och få fram fel, varningar och objekt. Läs mer om hur du bygger, testar och kör igång strukturerad data här!


Med denna lista av användbara verktyg önskar jag er en riktigt fin sommar! Och skulle du behöva hjälp med att komma igång så är det bara till att slå en signal.


Anna-Karin Persson

Med en stor kärlek till digital marknadsföring är Anna-Karin en customer success manager med många strängar på sin lyra. Hon är en fena på sociala medier och content och såklart på att göra våra kunder glada och nöjda.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.