Digital marknadsföring

6 SEO-tips till bloggare

Lästid: 2 minuter

Då var min tid här på TopVisible slut. Jag gjorde min LIA praktik från oktober och kan säga att under tiden jag har varit här har jag lärt mig jättemycket! Inte bara de grundliga principerna, SEO-tänket, utan även hur byrån verkligen jobbar. Hantering av kunders ärende och de olika arbetsmomenten från en uppstart till mer djupare delmoment. Därför tänkte jag dela med mig av 6 enkla tips om hur man gör sin blogg mer sökmotorvänlig!

Driver du ett företag så kanske du känner till vikten av att blogga, men vet du hur du optimerar dina blogginlägg för att göra dem mer sökmotorvänliga?

Här är 6 enkla SEO-tips till dig som bloggar:

 1. Du har bestämt dig för vad du ska skriva om eller så är du nästan klar fast behöver få inlägget optimerat. Du börjar först med att utforska sökord. Jag brukar använda Google Keyword Planner. Jag skriver in mitt sökord och får fram liknande ord med sökvolym. Såklart väljer du ordet med högst antal sökvolym. Ett annat vettigt verktyg som går att använda är Ranktrail. I Ranktrail ser man även hur man med det specifika sökordet placeras på Google och även hänvisning till URL:en.
 2. När du har valt ut ett par värdefulla, relevanta sökord är det viktigt att placera dem där de kommer att ha störst effekt för människor och sökrobotar.
 3. Försök att inkludera dem på följande platser:
  Titel
  Rubriker och underrubriker
  Inledningen
  Avslutning
  Ankartext (text som du hyperlänkar till andra sidor)
  Title-taggar och metabeskrivningarTänk på att inte lägga in sökorden i allt för mycket av sidans innehåll. Låt det se naturligt ut och förståeligt för läsaren. Annars blir det varken läsbart eller Googlevänligt.
 4. Optimera dina bilder. När du laddar upp en bild till din blogg, se till att inkludera sökordet i filens namn och i alt-taggen.
 5. Länkar! Kvalitativa länkar är värdefullt för den webbplats som ska rankas högre på sökmotorer. Gör en research på de bästa tänkbara källorna som kan länka till er. Ett annat tips kan vara att ni nämner och länkar till en annan bloggare eller tar direktkontakt. Allt för att bloggaren ska nämna och länka till er.
 6. Ge läsarna möjlighet att prenumerera på din blogg. Placera RSS eller Feed Tecknings Knappar som erbjuder tittarna möjligheten att prenumerera på dina inlägg. Detta gör så att de får nya uppdatering till sina mail.
 7. Utnyttja Facebook, Twitter, Google+ eller andra sociala medier för att bredda räckvidden av dina blogginlägg.

Detta var enkla tips från mig. Har ni några funderingar eller frågor så tveka inte av att höra er till TopVisible! Tack än en gång från mig. Jag önskar alla en god jul och ett gott nytt år!


Anna-Karin Persson

Med en stor kärlek till digital marknadsföring är Anna-Karin en customer success manager med många strängar på sin lyra. Hon är en fena på sociala medier och content och såklart på att göra våra kunder glada och nöjda.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.