Digitala Nyheter

TopPicks v.9: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Veckans Digitala Nyheter

Hej på er! Även denna härliga måndag känner vi solen som värmer i ansiktet. Vi är tillbaka med full styrka på kontoret efter en sportlovsvecka. Efter en go frukost och digitalt snack i vanlig ordning har vi en sammanfattning till er:

Läs förra veckans blogginlägg:
Live streaming på LinkedIn
HTTP-statuskoder – Så hittar du rätt!
Lär känna vår SEO/SEM Manager – Fredrik Ekdahl

YouTube – uppdaterar sitt varningssystem

YouTube gör nu en enklare och bättre variant av sitt varningssystem för deras riktlinjer. Första gången man bryter mot YouTubes riktlinjer får man en varning utan någon mer påföljd än att ditt olämpliga innehåll raderas. Därefter får du tre chanser under en 90 dagars period.

  1. Du kan inte publicera nytt innehåll på en vecka.
  2. Du kan inte publicera nytt innehåll på två veckor.
  3. Ditt konto stängs ner.

Läs mer och se en video om hur nya systemet fungerar här.

Reklam i spelbranschen ökar – 7,4 miljarder i marknadsföring

Trots ny lag inom spelbranschen gällande reklam (from 1 januari 2019) så har det ökat med nästan 30 % i jämförelse med förra året. Spelreklam får nu mer marknadsföra sig via sociala medier så som Instagram och Facebook, vilket inte tidigare var möjligt. Förra året lade spelbranschen totalt 7,4 miljarder kronor (!) på marknadsföring i Sverige. Läs hela artikeln här.

Konstutställning – med AI

Från att forska i AI till att ställa ut konst med AI – Se videon med forskaren Ahmed Elgammal.

Instagram – Ny donationsdekal

Ännu en familjemedlem i stories – en donationsdekal. Likt Facebooks funktion för donation kommer man kunna samla in pengar för ideella organisationer och andra insamlingar. Läs mer om funktionen här.

Instagram – Svara på DM på din laptop

Snart kan du enkelt börja svara på ditt företags direktmeddelanden (DM) på din dator. Instagram har lagt mer fokus på webb i det senaste. Det kommer innebära att vi som företag enklare kan öppna upp för att kommunicera och chatta via Instagram profilen. Läs mer här.

Emojis – på din registreringsskylt

Japp, det är sant. I Australien är det tillåtet att ha emojis på sin registreringsskylt på bilen. Men det finns några regler: det ska finnas tre bokstäver, två siffror och du får endast ha en emoji. Än så länge finns det fem emoji alternativ: 😂 😉 😍 😎 😃
Läs hela artikeln här.

Hur skulle din registreringsskylt se ut? Vi är helt redo tills det lanseras i Sverige – 😎T0PV1

Google rebrandar – Universal App Campaign

Google rebrandar Universal App Campaign till att endast kallas App Campaigns. Google informerar att de inte kommer ändra några funktioner utan det är endast namnet som ändras. Läs hela artikeln här.

Google Search Console

Google Search Console utökar med nya funktioner. Läs mer här.


veckans snackis

Ingen har väl missat 1177 skandalen – 2,7 miljoner samtal läckta!

Det har alltså legat miljontals inspelade telefonsamtal öppet och oskyddade på internet för nedladdning. Servern där de inspelade samtalen legat har varit öppen mot internet sedan år 2016.

Till 1177 kan man ringa som patient och få sjukhusrådgivning. Det handlar ofta om känslig information och personuppgifter som uppges. Totalt har cirka 55 samtal laddats ner varav 16 personer med telefonnummer eller personnummer som har drabbats.

”stoppat in en internetsladd i hårddisken”

Detta sa Tommy Ekström, vd på Voice Integrate Nordic, var en av anledningarna till det som hänt. Voice Integrate Nordic är ett av företagen som ansvarar för att miljontals inspelade samtal till 1177 Vårdguiden legat helt oskyddade på internet. Här kan ni läsa mer om skandalen.


Tack för att ni hängde med hela vägen! 🙂 / Caroline

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.