Lär känna Fredrik Ekdahl

Lär känna Fredrik Ekdahl – vår SEO/SEM Manager

Lästid: 4 minuter

När Fredrik började på Topvisible var vi 5 anställda. Idag är vi 11! Han började som praktikant och idag jobbar han med stora kunder och har blicken framåt.

Häng med och lär känna Fredrik när han både jobbar med digital marknadsföring eller när han är hemma och snickrar. Läs Fredriks allra första inlägg från 2016, här.

Lär känna Fredrik Ekdahl

Hur hamnade du på Topvisible?

Jag har varit här i 3 år nu. Det började med 3 månaders praktik via min utbildning och sen fick jag anställning direkt efter.

Vad är dina arbetsuppgifter?

SEO var mitt huvudfokus från början men nu har jag glidit över mer och mer till Ads. Det är ganska stor efterfrågan på Ads jämfört med SEO. Jag tror att många tycker Ads är lite enklare att förstå och mer konkret än SEO.

Det skiljer sig väldigt mycket från dag från dag. Oftast kommer jag in till kontoret mellan 8 – 8.30. Jag brukar dela upp mitt arbete så att jag jobbar med en kund på förmiddagen och en kund på eftermiddagen. Sen kommer det lite möten huxflux och ibland jobbar jag även ute hos kund.

Vad är din främsta kompetens?

Jag är väldigt noggrann. Jag glömmer oftast inte bort saker som jag lovar och jag återkopplar alltid till mina kunder i tid.

Jobbar man med Ads, så måste man vara oerhört noggrann. I SEO är det inte lika kritiskt, men just i Ads kan allt ske väldigt fort.

I ditt första inlägg berättar du att du eventuellt ville läsa grafisk design.

Just de ja. Nej, jag läste aldrig någon kurs i grafisk design. Efter min praktik på Topvisible så blev jag erbjuden jobb direkt och valde då att stanna kvar. Däremot tycker jag fortfarande att det grafiska är kul.

Du skriver också att du ville jobba på ett stort företag, kanske något inom sport.

Jag har förändrats ganska mycket på dom tre åren som har gått. Sport är kul men det är inte ett lika stort intresse idag. Det är ganska nice att jobba på ett mindre företag som Topvisible.

“Att jobba på en byrå är jäkligt schysst”

Man får ett brett spektra av kunder och väldigt mycket erfarenheter från olika branscher.

Vart reser du helst?

Inte till värmen i alla fall!

Det ska helst vara typ svensk vår och gärna fransktalande länder. Kanada vill jag resa till eller högre upp i Sverige. Kanske Skellefteå och Luleå. Jag har sett så lite av Sverige. Helt klart naturupplevelser framför sol och bad.

Har du någon svaghet?

Jag tycker inte om att göra fel. Det kan jag må dåligt av.

“Under skoltiden var jag aldrig den som räckte upp handen”

Vad gör du om 10 år?

Min absoluta dröm vore att jobba kvar på Topvisible, men kanske 60 % och driva något eget resten av tiden. Det är häftigt att ha fått vara med nästan från starten av Topvisibles resa. Tänk vart vi är om 10 år!

Egentligen är det så sjukt att jag gör det jag, eftersom jag alltid varit ointresserad av allt som har med teknik att göra. Jag vet att jag är duktig på mitt nuvarande jobb, men ett mer fysiskt arbete tror jag också är viktigt för att må bra.

Jag älskar ju snickeri, djurhållning, växtodling och allt sånt där. Så typ fritidsbonde på deltid, det vore superkul att bli!

Vad uppskattar du att göra när du är ledig?

Jag lirar gärna allt ifrån padel till hockey. Men jag tycker det är kul med projekt, det kan vara allt ifrån att kakla om i köket till att tälja gubbar (jag fick en täljkniv i julklapp). Jag har också jägarexamen, så lite jakt tackar jag inte heller nej till!

“Men just nu bygger jag exempelvis en grind till min mormors stuga. Sånt tycker jag är kul att göra på fritiden”

Sen är det så klart alltid trevligt att gå ut och dricka lite öl eller styra upp pokerkvällar med grabbarna. Jag blir som sagt lätt rastlös, självklart kan jag se någon serie eller film ibland också.

Har du något speciellt som du kommer ihåg lite extra från din tid på Topvisible?

Resan till Dublin 2016, då besökte vi Google och Facebook. Då var jag nästan helt nyanställd. Att få följa med dit, det var häftigt!

Det är en härlig vibe!”

Men framförallt också alla jäkla härliga kollegor. Jag tycker alltid det är så kul att komma till jobbet.

Lär känna Fredrik Ekdahl

 

Tre tips för att lyckas digitalt?

⭐️  Glöm inte bort Bing! Kör du annonsering via Google är steget till Bing inte långt bort. Endast ett knappklick, så är samtliga Google Ads-annonser även live på Microsoft Ads.

⭐️  Vänj dig vid Google Ads Editor! Uppdaterar du många annonser i Google Ads? Lär dig då behärska Google Ads Editor, så spar du många timmars arbete!

⭐️  Max 2 sökord/annonsgrupp! Ibland ser jag skräckexempel där företag lägger in hundratals sökord i en annonsgrupp i Google Ads. Sökord som inte fyller något som helst syfte. Använd 2, max 3 sökord per annonsgrupp. Håller man sig till “Exakt matchning” och “Bred matchning modifierad” så fångar man in alla sökningar man vill! Vill man kan man även addera frasmatchning, än om det enligt mig är överflödigt.


Vill ni snacka mer med Fredrik? Hör av er och snacka lite Ads, SEO eller kanske snickeri! Skicka iväg ett mejl eller spana in hans LinkedIn 🙂


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *