Digitala Nyheter

TopPicks v.47: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans Digitala Nyheter! Varje vecka snappar vi upp de allra mest intressanta digitala nyheterna från branschen, vi sammanfattar dessa och delar sedan med oss av det till er. Orkar ni inte läsa? Då kan ni luta er tillbaka och lyssna på digitala nyheter via vår YouTube-kanal eller på vår podd. Det finns något för alla! 🤗

Läs vårt senaste blogginlägg: “13 tips på Branding via Digitala Kanaler”

Likes på Instagram – försvann snabbare än beräknat

instagram döljer likes globalt

I förra veckans TopPicks skrev vi om Instagrams kanske största experiment genom tiderna – att dölja likes. Vi nämnde att likes togs bort på hemmaplan, i USA. Snabbare än vi trott försvann likes även globalt. Facebook berättar att testet har fått positiv kritik från den stora massan, så detta är alltså något som stannar permanent. Läs hela artikeln här.

Instagram Stories – gör en direkt kloning av TikTok

Nu lanseras en ny funktion på Instagram Stories – Reels. Som egentligen är en direkt kloning av TikTok. Med Reels kan du alltså göra 15 sekunders videos och lägga till musik från ett brett bibliotek. Du kan även ta andras videos och göra en remix utav. För bara några dagar sedan läste vi att denna funktion släpptes i Brasilien. Även här gick det snabbare än beräknat och nu finns den även för oss i Sverige. Läs hela artikeln här.

YoutubeUppdatering av hur vi strukturerar data

strukturerad data på youtube

Med Googles nya hjälpdokument är det nu väldigt enkelt att veta hur vi på bästa sätt ska strukturera upp data i våra videos på YouTube. Bland annat finns nu riktlinjer för hur timestamps ska skrivas i videobeskrivningen. I dokumentet finns även info om hur vi på bästa sätt följer upp videons performance i Search Console. Läs hela artikeln här.

Google – fler resultat från samma domän sätts ihop

google grupperar liknande resultat

Google testar att sätta ihop resultat från samma domän till en enda ruta. Det sparar inte något speciellt utrymme på skärmen men det gör förenklar för besökaren. Läs hela artikeln här.

MQ – byter namn till Marqet och ändrar profil

Modebolaget MQ har det senaste året gått igenom en kris och kommer nu med ett helt nytt koncept. Namnet MQ suddas ut och Marqet rullas istället in. Kedjan släpper även in butiken Myrorna. Det ska säljas begagnade kläder i butiken och Myrorna ska även vara en del av inredningen. De kommer även utöka sitt sortiment och säljer mer än bara kläder. Läs hela artikeln här.

Google – startar ny Search Console utbildning

Google har startat en ny videoserie som hjälper dig att lära dig hur du får ut mesta möjliga av Search Console. Den nya serien kommer att finnas på Google Webmasters YouTube-kanal. Läs hela artikeln här

Facebook – lanserar betaltjänst

Nu lanseras ytterligare ett steg för att kunna slutföra hela shoppingprocessen direkt på Facebook – Facebook Pay, en betalningstjänst. Med Facebook Pay kan du köpa varor och skicka pengar direkt i Facebook. Läs hela artikeln här.

Google – kan bli din bank

Google ger indikation på att de kommer vilja öppna en bank. Enligt uppgift kommer detta ske under 2020 och heta Cache. Det kommer vara ett samarbete med Citigroup men ingen i övrigt begränsad information. Läs hela artikeln här.Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.