Digitala Nyheter

Top Picks v9: Ökning av webbutiker, Ads & Analytics på Youtube!

Lästid: 3 minuter

Ny vecka, nya Top Picks i Topbloggen! Den här morgonen har vi pratat om ökningen av nystartade webbutiker i Sverige de senaste 10 åren, att Youtube satsar mer på bumperads och att de tagit bort analytics från deras demografiska data för att skydda tittarna. Vi har även pratat om att Google Assistant snart kommer tala på 30 olika språk.

Ökad konkurrens för webbutiker!

För varje år ökar mängden nyöppnade webbutiker, förra året öppnade 2173 stycken bara här i Sverige. Tillväxtsnittet är ungefär 25% per år och de senaste tio åren har butiker på nätet ökat med 825 %, tillväxtsnittet på fysiska butiker under samma period är endast 7%. Vad innebär det här för ehandeln? Ju fler webbutiker desto högre konkurrens och kunden kan ställa högre krav på webbutikerna. Med alla butiker som konkurrerar på nätet är synlighet oerhört viktigt, det gäller att hamna så högt upp som möjligt på google eller synas på sociala medier för att kunden ska besöka just din webbutik.

Vill ni veta mer om hur ni kan öka ert företags synlighet på nätet, kan ni kontakta oss eller anmäla er till våra kurser!

Youtube satsar på Bumper-Ads!

Hur många gånger har du inte suttit på mobilen, sugen på att visa en kollega eller vän ett roligt klipp eller sätta igång en bra livekonsert på Youtube och så dyker det upp en annons på 30 sek som du tvingas titta på för att se ditt önskade klipp (bästa fall kan du skippa annonsen efter 10 sekunder). Nu ska det bli mindre av den varan och mer Bumper-ads, det innebär att det kommer bli fler 6 sekunders annonser, som ett komplement till TrueView kampanjerna.

Youtube begränsar även datan för skapare!

I den senaste uppdateringen i Youtube analytics har de begränsat skaparnas insyn av den demografiska datan. Dock gäller det endast rapporteringen av demografiska data från videos som inte har tillräckligt mycket trafik. Youtube menar att datan ändå inte spelar någon roll för den som inte har hög trafik och det här är ett sätt att skydda tittarnas integritet då den informationen kan bli känslig när ett klipp inte har mycket trafik. De som annonserar på youtube kommer inte att påverkas.

Youtube uppdatering

Google Assistant kommer på Svenska!

Vår egen Google-nörd Fanny E är lyrisk, för snart kommer Google Assistant kunna prata på 30 olika språk och svenska är ett av dem. Google Assistant finns på 400 miljoner enheter runt om i världen och genom att öka utbudet av språk kommer de kunna nå 95 % av världens Android-telefoner. Utöver svenska så kommer Google Assistant även finnas på danska, norska, holländska, hindi, indonesiska och thailändska inom kort. Dessutom så ska Google Assistant bli multi-lingvistisk, det innebär att den kommer förstå dig även om du byter språk, till en början med gäller den sistnämnda funktionen endast om man pratar engelska, franska eller tyska, men känner vi google rätt så kommer de inte stanna där.

Bings nya karusellfunktion

Bing lägger till en Trending Carousel sökfunktion i deras sökresultat till en del hemsidor. Det innebär att man i sökresultatet kan se 10 artiklar/inlägg som är populära från sidan du sökt på och kan scrolla igenom dem med hjälp av karusellfunktionen. Vi vet inte om hur Bing avgör vilka inlägg som är mest intressanta och avgörande för om de hamnar i karusellen eller inte, men vi kan säkert säga att det inte enbart styrs av datum då nyare inlägg inte alltid visas först. Vill ni se hur det ser ut i sökresultatet eller läsa mer om det kan ni läsa det här.


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.