Topvisible Andre

Lär känna André Maass – Vår Amazonspecialist!

Lästid: 4 minuter

André Maass, Topvisibles alldeles egna Amazonstjärna! Andrés passion är Amazon och han har breda kunskaper inom det. Han hjälper till med allt ifrån hur du startar upp din resa på Amazon till vad som är viktigt att tänka på under vägens gång. Nu får du chans att lära känna André lite bättre och ta del av hans tre skarpa tips om försäljning på Amazon, häng med!

Hur hamnade du på Topvisible? 

Det hela började med att jag var larmförsäljare efter gymnasiet och kände att det inte var något jag ville syssla med. Då snubblade jag över kurser om Amazon som handlade om hur man säljer produkter online. Här tog resan fart, jag började sälja produkter, tog ett antal kurser och gick på workshops om Amazon. Jag jobbade med detta som ett sidoprojekt i cirka 2 års tid innan jag hoppade på utbildningen E-Commerce på IHM. Där lärde jag känna Magnus Äng som var min lärare i digital marknadsföring, vi fick en bra kontakt direkt! Jag hade min LIA på Topvisible och efter att jag gick ut skolan blev jag erbjuden jobb på företaget som Amazon-ansvarig. 

Vad är dina arbetsuppgifter?

Mina dagar är väldigt varierande men självklart ligger fokuset kring allt som rör Amazon. Det kan vara allt från förundersökningar till att skriva artiklar och såklart att hjälpa kunder med löpande optimering och annonsering. Jag skapar produktsidor och analyserar data för att kunna skapa långsiktiga strategier för mina kunder. Ibland vill en kund ha hjälp med själva varumärket och ibland önskas hjälp med hela resan från att starta upp ett konto till slut. 

Har karriärvalet alltid varit solklart för dig?

Nej! I gymnasiet ville jag bli pilot eller egen företagare. Pilot ville jag mest för att jag tyckte de lät coolt men var osäker på om man kunde bli det fast man använde glasögon. Jag bestämde mig för att skriva till en general i försvarsmakten där jag först fick uppfattningen att de inte skulle funka men sedan fick jag reda på att de visst hade gått.

Drömmen om att bli egenföretagare fanns kvar och den tog även fart när jag trillade över Amazon-bubblan. Idag är jag väldigt glad för att få jobba på Topvisible med Amazon, en sådan chans trodde jag aldrig jag skulle få!

 

Vad drivs du av?

Att få hjälpa andra och se dem lyckas, det är för mig en obeskrivlig känsla. Det ger mig både glädje och en riktig feel good-känsla!

Andre Maass

Vart reser du helst?

Helt klart till värmen! Sola, bada och bara få koppla av är min grej. Men det betyder inte att jag utesluter skidsemester helt, det är också roligt! Enda sedan jag var liten har jag åkt till Grekland varje år för min familj har ett hus där. Men ett resmål som jag hoppas få bocka av från min To do-lista i framtiden är Singapore! Jag har aldrig tidigare varit i Asien och jag tycker att Singapore verkar vara ett spännande land där det finns mycket att utforska.

Har du någon svaghet? 

Text är inte min starkaste sida då jag har dyslexi. För min del är det ofta ordförrådet som kan brista. Detta är något jag har jobbat länge med och hittat knep som fungerar för just mig. Först skriver jag ner all text så jag får det framför mig på papper, därefter läser jag igenom det ett antal gånger och innan det publiceras låter jag alltid någon korrekturläsa min text. Oavsett så är det alltid bra med fler ögon! 

Min starka sida i skolan var däremot matematik! Till skillnad från text så var siffror logiskt för mig.

Vilken är din främsta kompetens?

Jag ger aldrig upp! Jag kan gå igenom en ”vägg” om det är de som krävs. För mig handlar det inte om att de är omöjligt utan att hitta den rätta vägen runt problemet. Det kommer alltid finnas massvis med problem man stöter på längs vägen men man är aldrig besegrad för ens man själv väljer att ge upp. Om det blir fel är det inte hela världen, se det istället som att man lär sig något av sina misstag, som den gamla klyschan brukar säga:

Vågar man inget kommer man heller aldrig vinna!

Var är du om 10 år?

Min största dröm är att få vara ” Top Of Mind” i världen när det gäller Amazon. Vilket betyder att så fort någon tänker på Amazon så tänker man på mitt namn, det blir som att jag och Amazon är ett.

Vad uppskattar du att göra när du är ledig?

Då sitter jag mycket med mitt egna företag på Amazon, håller koll och investerar i aktier. När jag var liten älskade jag att spela dator med mina kompisar. Aktier och Amazon är lite samma sak för mig, det är kul och känns inte som att jag jobbar! Jag gillar helt enkelt att läsa av data och dra slutsatser kring det.

Om du får välja en godisform, vilken väljer du? 

Jag är varken galen i chips eller lösgodis men det finns en specifik godisbit som jag alltid väljer om jag köper lösgodis, den kallas för Smultronmatta. Det är en favorit!

SMULTRONMATTA - 2 kg

Tre tips om försäljning på Amazon! 

⭐️  En bra produkt är ett måste!

⭐️  Skapa ett varumärke som riktar sig till specifik målgrupp! 

⭐️ Du måste lära känna dina konkurrenter samt hitta dina områden för att lyckas på Amazon! 

 


Vill du komma igång med försäljning på Amazon eller prata mer med André? 

Skriv en rad eller två så hör han av sig till dig!


Mathilda

Mathilda studerar Service Manager på Yrkeshögskolan i Malmö och har sin praktik här på Topvisible. Hon brinner för marknadsföring och är i smyg en riktig Instagram älskare. Under dessa 8 veckor ska hon få sätta tänderna i Content och Sociala medier.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.