Övergivna kundvagnar

5 intressanta e-handelssiffror från 2016!

Lästid: 3 minuter

E-handelssiffror från 2016

År 2016 är ett minne blott och ett nytt år med nya trender och förändringar är på ingång. Vilka trender och vad som eventuellt kommer att vara populärt under 2017 kan ni läsa mer om här! Men i årets första blogginlägg kommer vi kika på några mycket intressanta e-handelssiffror och statistik som registrerats under 2016. Några siffror som man både som e-handlare och marknadsförare kan ha stor nytta utav. Håll till godo!

1. SMS-utskick istället för mailutskick!
Det är idag en relativt liten andel e-handlare som använder sig utav sms-utskick i jämförelse med vanliga mail. Men faktum är att sms många gånger är en form utav marknadsföring som har mycket bättre klickfrekvens än tex. mailutskick. Som ses nedan har sms-utskick en klickfrekvens på närmre 36%, medan mailutskick ligger på lite drygt 3%. Kan sms-utskick med jämna mellanrum vara en bra lösning för ditt företag? Det är definitivt värt att fundera över!

SMS-statistik e-handelSMS-remarketing är bra.2. Vilken veckodag har mest övergivna kundvagnar?
Baserat på statistik från miljoner övergivna kundvagnar visade det sig att tisdagar ofta är en av veckans sämsta dagar. Då sker absolut flest avhopp i kassan.

Minst övergivna vagnar finner vi vanligtvis på lördagar och runt högtider som jul, då många kunder helt enkelt inte har tid att vänta på att lägga sin beställning.

Vilken dag har flest övergivna kundvagnar?3. Anledningar till övergivna kundvagnar
Två av de vanligaste anledningarna till varför kunden överger sin kundvagn sägs vara oförberedda fraktkostnader men även kraven om att skapa ett användarkonto. Ytterligare orsaker finner ni nedan.

4. Övergivna kundvagnar inom bransch
Baserat på statistik från Q3 2016 kan man konstatera att den bransch som har procentuellt minst antal övergivna kundvagnar är modebranschen. Enkla köpprocesser och enkla möjligheter för returer är troligtvis en av anledningarna till att denna bransch har lägst andel procentuella avhopp. Procentuellt högst ligger resebranschen med lite drygt 80% avhopp.

Bransch - övergivna kundvagnar

5. Varför överger många kunder resebokningar?
Vad gäller resebokningar tenderar många av kunderna att vilja ha mer betänketid/ jämföra mer innan de bokar. Andra anledningar tros vara för höga priser och för komplicerad köpprocess.

e-handelstårta resebranschen

Detta var bara ett fåtal intressanta stats från året som gått. Vill ni läsa mer av våra blogginlägg från 2016 kan ni göra det på Topbloggen som ni hittar här! God fortsättning önskar TopVisible-teamet!


Fredrik Ekdahl

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *