nyhetsbrev digital marknadsföring

12 nyhetsbrev du bara måste prenumerera på!

Lästid: 5 minuter

Vill du också fylla din inkorg med värdefulla tips, nyheter och kunskap inom digital marknadsföring? Jag vill gärna dela med mig av de nyhetsbrev som inte bara är bra, utan riktigt bra. Häng med!

💁🏻‍♀️ The #SEOFOMO Newsletter – Aleyda Solis

År 2017 var Aleyda en av talarna på vår konferens SearchStars. Hon reser jorden runt och talar på riktigt stora konferenser, jobbar med att hjälpa globala kunder med SEO och dessutom hinner hon skriva ett riktigt bra nyhetsbrev. En gång per vecka dimper hennes sammanfattning av SEO-nyheter ner i min inkorg.

➡️ Om ni inte redan prenumererar så borde ni verkligen göra det!

Aleyda Solis nyhetsbrev

💁🏻‍♀️ The Moz top 10

Varannan vecka samlar Moz ihop de tio mest intressanta nyheter och blogginlägg som de publicerat under perioden och skickar ut dem som ett topp 10 nyhetsbrev. Områden som täcks är SEO och online marketing – så en bra variation.

➡️ Helt klart värt att klicka på subscribe 📧


💁🏻‍♀️ Think with Google – Nordics

I Think with Googles nyhetsbrev delar de med sig av tankar, idéer och inspiration för digital marknadsföring. Som ni säkert kan gissa kretsar mycket kring Google, men det kommer även en hel del bra innehåll om bland annat kundresan och mycket annat intressant!

➡️ Redo att signa upp dig? Det gör du här!

Think with Google nyhetsbrev

💁🏻‍♀️ Unbounce – nyheter dagligen eller veckovis

Det är ganska gött att kunna välja hur ofta en vill ta emot nyhetsbrev, hos Unbounce finns möjligheten att få dagliga nyhetssammanfattningar eller så väljer du att få dem veckovis. Nyheterna handlar bland annat om konverteringsoptimering, kampanjstrategi och Marketing AI.

➡️ Vill du också prenumerera på nyheter från Unbounce – det gör du här!


💁🏻‍♀️ The Ad Spot – få annonsinspiration

The Ad Spot nyhetsbrev

Är du ute efter inspiration på riktigt bra annonser? The Ad Spot skickar veckovis ut deras absoluta favoriter. Och ja, de är allt som oftast on point! Denna veckan tipsade de bland annat om McDonalds reklam om yrkesmänniskorna som inte syns men är åh så viktiga för samhället.

➡️ Prenumerera på nyhetsbrevet här.


💁🏻‍♀️ Convince & convert

Gillar du att gå mot strömmen? Inne på lite mer indie-nyhetsbrev? Då kanske detta inte är ett nyhetsbrev som tilltalar dig. Convince & convert kan stoltsera med hela 75 000 prenumeranter. De beskriver innehållet som det mest relevanta inom content, social, digital och CX.

➡️ Prenumerera här!


💁🏻‍♀️ Social Media for Business – Buffer

Buffer har inte bara ett riktigt bra verktyg för att hantera sociala medier och en mycket bra blogg. Skickar dessutom ut riktigt bra tips för oss som jobbar med sociala medier för företag.

➡️ Läs mer om Buffers nyhetsbrev och prenumerera här!


💁🏻‍♀️ Hubspot – inbound marketing

Folket på HubSpot är extremt duktiga på att dela med sig av bra (och mycket) innehåll. Men nyhetsbrevet får du de bästa bitarna presenterade på ett silverfat.

➡️ Här kan du också signa upp dig!


💁🏻‍♀️ Total Annarchy – Ann Handley

The queen of content – Ann Handley! En av mina drömbokningar till SearchStars och en riktig stjärna på att skriva smarta och intressanta nyhetsbrev. Om ni inte redan läst hennes bok Everybody writes så kan jag varmt rekommendera er att göra så (vi har en på kontoret om ni vill låna).

➡️ Prenumerera? Såklart – det gör du här!


💁🏻‍♀️ Sketchalytics weekly updates

Trött på vanliga nyhetsbrev och sugen på lite nya grepp? Ceralytics skickar ut sitt nyhetsbrev Sketchalytics veckovis. Innehållet består av en riktigt snygg bild som sammanfattar en nyhet från den digitala världen. Som den nedan:

➡️ Här signar du upp dig!

Nyhetsbrev digital marknadsföring

🇸🇪 Men, finns det inga svenska nyhetsbrev som är toppen då?

Såklart finns det en massa bra, svenska nyhetsbrev också. Här är tre av mina favoriter 💡

💁🏻‍♀️ Topvisibles smarta nyhetsbrev

Min kollega Caroline är riktigt vass på att skriva nyhetsbrev. Runt en gång per månad skickar hon ut en sammanfattning av allt vi delar med oss av på bloggen och andra spännande nyheter. I nyhetsbrevet får du allt ifrån bra guider till djupdykningar i sociala medier, SEO, annonsering och analys. Bland mycket annat. 

Vill du också få ta del av vårt nyhetsbrev? Signa upp dig på direkten ⬇️


💁🏻‍♀️ Bazooka: Intressanta saker vi hittat på internet

Varje fredag dimper Bazookas nyhetsbrev rakt ner i min inkorg. Det är verkligen bra nyheter i bite-size och precis vad titeln säger. Intressanta saker från internet. Det är verkligen inte lätt att hålla koll på allt som händer, men Bazooka gör det lite lättare med sin nyhetssammanfattning.

Signup hittar ni längst ner på Bazookas sida!

💁🏻‍♀️ Ola Andersson – bjussigast i Sverige?

De flesta som hänger på LinkedIn (och har förstått vilket fantastiskt forum detta är) har säkert koll på Ola Andersson. Han är oerhört bra på att dela med sig av digitala spaningar – direkt i feeden, på hans webbplats och även i nyhetsbrevet som heter just Digitala Spaningar. Ola täcker nyheter inom de flesta inriktningar, allt ifrån tech till sociala medier. Och han upphör aldrig att vara intressant.


Så, om ni signar upp er på alla dessa nyhetsbrev borde ni aldrig missa något. Om ni bara ska välja ett så måste jag såklart slå ett slag för vårt eget! Har ni fler tips på grymma nyhetsbrev? Kommentera gärna!


Anna-Karin Persson

Med en stor kärlek till digital marknadsföring är Anna-Karin en customer success manager med många strängar på sin lyra. Hon är en fena på sociala medier och content och såklart på att göra våra kunder glada och nöjda.
2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.