Webmaster tool visar skadliga länkar

Lästid: 2 minuter

En av de senaste nyheterna om Google och sökmotoroptimering kommer från den nyligen avslutade SMX-mässan där det framkom att Google inom kort kommer att visa skadliga länkar i sitt gratisverktyg Webmaster Tool. Skadliga länkar är länkar till din website från andra websiter som endast har i syfte att stärka ditt arbete med sökmotoroptimering, dessa länkar ogillas av Google och om de upptäcker dem så nedgraderas din website i sökresultaten.

Undvik de skadliga länkarna vid sökmotoroptimering

Att få många och relevanta länkar från andra websiter till din website är mycket viktigt för att lyckas med sökmotoroptimering och nå topplaceringar i Google’s sk organiska resultat. Däremot är inte alla länkar lika bra, länkar som kommer från websiter som endast existerar i syfte att förbättra dina resultat med sökmotoroptimering ogillas av Google. Google gillar länkar som skapas mer naturligt och av ideologiska anledningar där syftet är att någon gillar din website och skriver om detta, ex på sin blogg eller i nyhetsmedia. Google har länge försökt bekämpa de som försöker nyttja länkar på ett oseriöst vis för att vinna fördelar och har de senaste två åren kommit en bra bit på vägen.

Google kollar om du har oseriösa länkar till din website

Google’s senaste uppdateringar i sin algoritm kallas Panda och Pingivn och dessa två innehåller flertalet förändringar som påverkar vad det är som avgör innehållet i ett sökresultatet. En viktig förändring som Google gjort i sin algoritm är att de numera lägger mer fokus på att hitta dessa oseriösa websiter med onaturligt mycket länkar till andra websiter. Algoritmens detektivarbete kombineras även med manuellt granskande av Google’s personal och om din website har länkar från websiter som Google definierar som oseriösa så kommer din website att påverkas negativt i sökresultaten.

Snart kan du blockera skadliga länkar i webmaster tool

Snart kan du se vilka länkar som pekar till din website som Google ogillar och då kan du blockera dessa och undvika att nedgraderas på Google. Se till att regelbundet gå in i Webmaster Tool och leta efter meddelanden från Google, de har nyligen meddelat att de i 99% av fallen meddelar dig där om de tycker något är misstänksamt med din website.


Magnus Äng

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *