TopVisibles personal Holmgången

Trender för 2016 – enligt oss!

Lästid: 3 minuter

Vilket fantastiskt år vi haft på TopVisible –  fullsatta frukostseminarier med coola gästföreläsare, grymma nyanställningar och mycket annat! Vi ser fram emot 2016 där vi hoppas på att få träffa många nya och bekanta ansikten. Som vanligt vill vi avsluta året med en trendspaning inför det kommande året och dela med oss av vad vilka trender vi tror på inför 2016!

Maria Eckerwall: Jag vill börja med att säga – vilket år 2015 har varit för oss! Många härliga kunder, massvis med ivriga kursdeltagare, fullt på våra ToppenMorgon och vi har lanserat vår egen SEO-konferens, Search Heroes! Tack alla ni som bidragit!

Vad kommer då att hända 2016? En sak är säker och det är att Google kommer att ändra om en massa inne i Google AdWords, byta namn och flytta på en massa knappar (igen!)! Jag tror även att Google kommer utveckla möjligheterna för demografisk styrning av sina annonser.  I år släppte de möjligheten att ladda upp e-maillistor i AdWords och 2016 kommer det komma fler liknande funktioner.

Jag tror även att vi under 2016 kommer att få välkomna nya annonsörer på Google från lite tyngre industribolag som inte vågat sig dit tidigare. I övrigt kommer Google att bli ännu smartare och de kommer att kunna tolka bilder på ett smartare sätt – de kommer att känna igen mer och mer vad en bild faktiskt innehåller och fasa ut behovet av alt-taggarna.

Slutligen måste vi alla som jobbar med sök verkligen fokusera på känslorna – för att sticka ut i mängden information måste vi beröra! Gott Nytt År!

 

Magnus Äng: RankBrain, en ny uppdatering i Google algoritm som tar Google steget närmare artificiell intelligens som innebär att algoritmen börjar lära sig själv. Tror Google’s algoritm som påverkar vårt arbete med sökmotoroptimering kommer att tolka mer om oss som individer genom vår data som lämnar från oss även utanför våra sökningar på Google i likhet med hur Facebook gör.

 

Gabriella Hansson: 2016 blir året vi “på riktigt” börjar skiftar fokus från sökord och istället riktar in oss mer på målgrupper. Det påbörjades i somras när RLSA (remarketing list for search ads) numera kunde kombineras med målgrupper i Analytics. Detta innebär att vi kan rikta in oss mer precist på våra besökares olika stadier i köpprocessen och göra mer avancerade målgruppslistor för att fånga in dem.

Men den största nyheten som banar väg för denna förändring är ‘Customer Match’ (som släpptes i höstas) vilket innebär att vi nu kan ladda upp email-listor precis som på Facebook. Varför är detta så stort? Målgruppsinriktning via AdWords och Analytics är bundet till cookies, samt att det inte fungerar om kunden växlar mellan mobil/dator/tablet. Därmed är customer match så mycket mäktigare (så länge besökaren är inloggad på Google)!

Vi kan med andra ord rikta in oss och segmentera på sätt som tidigare inte varit möjligt och skräddarsy våra kampanjer utifrån våra besökares faktiska “beteende och profil!”

 

TopVisibles personal Holmgången

 

Andre Milesson: Onlinemarknadsföring växer för varje år och de företag som är bransch ledande satsar stora delar av marknadsbudgeten på just detta. Inte så svårt att räkna ut varför dem faktiskt ligger i framkant. Sökmotorerna växer för varje dag som går. Genom att synas online följer företagen utvecklingen och på så sätt sätter sig i förarsätet. Fler och fler företag förstår värdet av digitalmarknadsföring och går kurs hos oss. Detta har hjälpt många företag och kommer hjälpa ert företag också!

 

Johanna Knöös: SEO-trender 2016

  • Sociala medier kommer att bli en rankingfaktor
  • Videoinnehåll kommer att väga lika tungt som textinnehåll
  • Laddtider kommer att prioriteras högre av Google

 

Anna-Karin Persson: Google har under året visat flertalet gånger att de inte bara är en sökmotor utan att de även är socialt engagerade. Om ni inte redan testat att spå er framtid med Google – gör det! Sökningarna som gjordes på Google under 2015 säger mycket om världen, vad som händer och vad som engagerar oss – läs mer om detta och se videos här.

Videoannonsering fortsätter att växa och med fler annonser gäller det verkligen att sticka ut i mängden och hålla kvar tittaren! Den mobila trafiken kommer bara att fortsätta växa och citatet “om du inte är mobilanpassad så är du inte verklighetsanpassad” har aldrig varit mer aktuellt.

Vi på TopVisible vill med detta önska er ett riktigt gott nytt år så ses vi till nästa år!

Anna-Karin Persson

Med en stor kärlek till digital marknadsföring är Anna-Karin en customer success manager med många strängar på sin lyra. Hon är en fena på sociala medier och content och såklart på att göra våra kunder glada och nöjda.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.