Följ våra 5 heta SEO-tips i sommar

5 heta SEO-saker att göra i sommar

Lästid: 2 minuter

Sommaren är här och då kan vi passa på att finslipa SEOn. Som vi längtat! På ToppenMorgon i maj gav vi er 5 SEO-sommartips som ni vill kolla lite närmare på.

  • Leta upp bloggarna
  • Gör hälsokoll på webbplatsen
  • Planera in uppdateringar & inlägg
  • Strandgrilla – och prata med kunder
  • Drick en öl – och brainstorma fram bra idéer

Leta upp bloggarna

Underlätta hösten och vinterns outreach genom att leta upp vem ni vill samarbeta med under sommaren. Nyttja tiden i hängmattan till att upptäcka och undersöka bloggar som ni hade kunnat inleda samarbete med. När ni läser igenom deras inlägg, kan ni också fundera på vad ni vill att de ska skriva och när de ska skriva det. Gör en tidsplan för bloggarna och önskade ämnen.

Gör hälsokoll på webbplatsen

Nertid på kontoret gör att vi får tid till lite “finlir” på webbplatsen. Några saker jag rekommenderar att ni gör i sommar är:

  • Kolla efter döda länkar
  • Skriv meta-beskrivningar
  • Webboptimera bilder
  • Fixa nya internlänkar
  • Testa er mobilanpassning

Till vår hjälp kan vi använda verktyg som Screaming Frog SEO Spider Tool och Broken link checker. Bilderna och mobilanpassningen kan testas med Google Page Speed Insights.

Planera in uppdateringar och inlägg

Att blogga och skriva nyheter är ett bra sätt att bygga ut innehållet på sin webbplats. Med ett publiceringsschema blir man dessutom effektiv och pricksäker i sin kommunikation. När ska man hinna med att planera? I sommar så klart! Låt gärna sökvolymen bestämma vilka ämnen ni ska skriva om.

..och ja, glöm inte att planera in mystid på stranden.

Strandgrilla – och prata med kunder

En sökordsanalys blir aldrig riktigt klar. Behov, ordval och problemställningar utvecklas och bästa sättet att hänga med i svängarna är att lyssna på sina kunder. När ni står och tänder klotgrillen hemma, lyssna extra noga på ordvalen när ni pratar om jobbet och er bransch. Kanske snappar vi upp något nytt!

Drick en öl – och brainstorma fram bra idéer

I en brassestol, utan stress och med en öl i handen kan vi låta fantasin spinna loss och brainstorma fram smart idéer. Vad kan vi utveckla på webbplatsen, vad skriva om eller vem kan vi samarbeta med för att sprida vårt budskap och få fler länkar? Ha papper och penna (eller mobilen) nära till hands!

Bonustips: Fina sommarbilder – passa på!

Vill ni, precis som vi, stoltsera med grymma sommarbilder? Läs Adam Haglunds blogginlägg “Nu tar vi de bästa bilderna“.

Jobba inte ihjäl er i sommar! Behöver ni ett bollplank eller en extra hand finns vi tillgängliga hela juli och augusti. Ring växelnumret så är det alltid någon på plats som kan hjälpa er.


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.