Bli verklighetsanpassad på mobilen

Lästid: 2 minuter

Mobilsurf är inte nytt. Mobilsurf är inte “här”. Mobilsurfandet har varit en verklighet, i stort sett enda sedan Steve Jobs presenterade iPhonen 2007. Sen dess har den mobila webben fullkomligt exloderat. 2013 förutspådde man att surfandet på mobilen skulle passera desktop någon gång under 2015, men detta hände redan 2014.

73% av svenskarna mobilsurfar, men bara 38% av företagen har mobilanpassade webbplatser

På Google sker sökningarna i 1 fall av 4 på mobilen och Google går verkligen i bräschen för att internet ska bli bättre för mobilsurfandet. Framför allt är det tre viktiga punkter och som alla webb-marknadsförare måste ha koll på!

1. SEO: Mobilvänlig webbplats märks upp på Google

Har du Googlat med mobilen på sistone? Trodde väl det. Såg du då att vissa resultat i listan märkts upp som “Mobilvänlig sida”. Inga användare vill zooma, scrolla och pincha sig fram på en webbplats och väljer därför hellre en mobilanpassad sida.

2. SEO: Mobilvänlig webbplats blir en rankingfaktor

Många av oss har haft det på känn ett tag. Google har allt hårdare pushat för mobila webben och tar nu det ultimata steget. Den 21 april blir mobilanpassning en rankingfaktor. Det betyder att du riskerar tappa Google-placeringar om er webbplats inte är anpassad för mobilsurf.

Är du inte mobilanpassad, är du inte verklighetsanpassad

3. AdWords: Annons-tillägg som gör mobiltrafiken vinstdrivande

Googles undersökningar visar att det fortfarande är många som väljer att inte avsluta sina köp när de mobilsurfar. Det gör att vi behöver utforma och formulera våra annonser annorlunda. AdWords för mobilen har vissa tillägg som är extra intressanta att hålla koll på:

 

Bonus: Så blir ni mobila!

Google ställer inte bara krav, utan agerar även som en hjälpande hand med en hel armada av verktyg. Om man fortfarande tvekar på underlaget för en mobilanpassad webbplats bjuder vi även på ett gäng undersökningar som borde övertyga!

Vi kan tyvärr inte bygga om er webbplats och göra den mobilvänlig. Det vi kan göra är att vägleda er genom processen och givetvis se till att all er mobilannonsering är anpassad med rätt målsättningar och möjligheter. Kontakta Gabriella så fixar hon det!


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.