Google BERT uppdatering

Google BERT: Den största uppdateringen av SERPen på 5 år!

Lästid: 2 minuter

Google gör stora förändringar just nu i hur de visar sökresultaten för användarna. Faktiskt de största förändringarna som skett under de senaste fem åren. Med Google BERT, företagets nya mjukvara kommer användarna att få ett bättre sökresultat då Google med BERT bättre förstår vad det är vi är ute efter.

Hur påverkar Google BERT sökresultatet?

Ett av tio sökresultat kommer att påverkas av uppdateringen som rullar ut idag. Med en smartare teknologi som förstår sökintentionen kan sökmotorn nu presentera mer relevanta sökresultat. Som ni ser i resultaten nedan så har BERT identifierat att sökresultatet från Amazon som innehåller orden Young Adult faktiskt inte är det mest relevanta för sökningen 👏

Google BERT uppdatering

I sökresultatet nedan ser vi hur sökmotorn nu förstår att användaren vill resa från Brasilien till USA och inte vice verca.

Ett sökresultat med Google BERT

Ännu ett förbättrat sökresultat där Google nu förstår vad vi är ute efter.

Sökresultat med Google BERT

Ska vi optimera våra webbplatser annorlunda?

Bra fråga! Som vanligt gäller det att vara så relevant som möjligt för användaren, skriv bra och tydligt innehåll – så att både användaren och sökmotorn förstår. Optimera titlar, rubriker, bild- och textinnehåll på ett tydligt sätt.

Vad betyder egentligen BERT?

BERT står för Bidirectional Encoder Representations from Transformers och är en open-sourced nätverksbaserad teknik för “natural language processing” (NLP). Lanserat under förra året. Alltså en teknik framtagen för att få sökmotorn att kunna förstå vad användaren är ute efter. För er som är lite extra intresserade av hur detta funkar – här förklarar Google!

Language understanding remains an ongoing challenge, and it keeps us motivated to continue to improve Search. We’re always getting better and working to find the meaning in– and most helpful information for– every query you send our way.

Google

När kommer förändringarna till Sverige?

Google börja med att rulla ut förändringarna i USA på Engelska. Men vi kan nog vara ganska säkra på att det inte dröjer allt för länge!

Vill du vara ordentligt förberedd med en riktigt bra optimerad webbplats? Skicka iväg ett meddelande till oss direkt så hjälper vi dig!Anna-Karin Persson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *