Tips när man ska välja SEO och AdWrodsbyrå

5 tips till dig som letar SEO och AdWordsbyrå!

Lästid: 2 minuter

För många företag är Google den största källan för trafik till deras webbplats och även det i särklass bästa sättet att nå ut till nya kunder! Det finns många på marknaden med oss som säljer och förmedlar tjänster inom sökmotoroptimering och Google AdWords. Vi på TopVisible och våra kunder vet så klart vår kapacitet och hur grymma vi är på det vi gör, men som inköpare av vår typ av tjänster är det ganska svårt att hitta rätt partner (detta främst för att utbudet är enormt och kvalitén på arbete utfört milt sagt varierande).

Hur ska man då tänka när man väljer vem man ska samarbeta med? Säg att en säljare, exempelvis jag, ringer till dig och försöker övertyga dig om att vi är rätt för jobbet om man vill ranka högt på Google. Hur ska du kunna lita på mig?

Jag är fullkomligt övertygad om att nyckeln till allt är kunskap, och så klart lite flyt. Nedan följer ett par råd till dig som är på jakt efter en partner som kan hjälpa er uppåt!

  1. Förstå tjänsten du ska beställa! Ingen kan vara bäst på allt, men om du vill försäkra dig om att du gör rätt val så bör du ha en grundläggande kunskap i ämnet.
  2. Lita inte blint till ditt eget omdöme eller på den fantastiskt trevliga säljaren. Be om referenser och kontakta dem!
  3. Teckna inte avtal som löper på i all evighet, se till att du har möjlighet att hela tiden utvärdera! Om företaget du väljer att samarbeta med inte uppfyller de satta förväntningarna så vill du så klart ha möjlighet att byta ut dem, eller hur?
  4. Känner du dig osäker, testa företaget! Lägg ut ett mindre arbete på dem och se hur utfallet blir, bli din egen referens.
  5. Se till att du har möjlighet till full insyn i arbetet som utförs. I slutändan är det ni som står som avsändare och era kunder är adressaten som tar del av er information och era erbjudanden!

Vill du bli en bättre inköpare? Gå en av våra kurser i SEO, Google AdWords eller Google Analytics och öka era chanser att välja rätt i djungeln!


Anna-Karin Persson

Med en stor kärlek till digital marknadsföring är Anna-Karin en customer success manager med många strängar på sin lyra. Hon är en fena på sociala medier och content och såklart på att göra våra kunder glada och nöjda.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.