Vår praktikant Sandra tackar för sig!

Lästid: 2 minuter

Sista praktikveckan är här!

Sandra Olsson, som snart praktiserat hos oss i sammanlagt 5 månader är nu på sin sista praktikvecka här hos oss. Snart är det dags för henne att gräva ner sig i sitt examensarbete, för att sedan ta examen i Juni. Nu tänkte hon dela med sig av sin tid här på TopVisible

Jag har samlat på mig massor med ny kunskap under min tid här och är otroligt tacksam över att just jag fått möjligheten att göra min praktik på TopVisible. Välkomnandet var varmt från första dagen och kompetensnivån hög.

Det jag suttit mest med är Google AdWords,då jag certifierade mig under min första praktik, har det nu varit fokus på fördjupning inom AdWords.

Vad är då det bästa med AdWords?

Alla möjligheter, finns så många känns det som. Det kommer nya saker hela tiden och du ser ständigt nya optimeringsmöjligheter. AdWords är ett bra sätt för kunder som vill synas på vissa sökord på ett snabbt sätt.

Vad har du fått göra?

Jag har fått vara med på uppstarter för nya kunder, för att få en förståelse om hur allt görs från scratch, hur nya konton byggs upp. Allt från hur relevanta sökord hittas till hur kampanjer skapas och hur bra annonser skrivs. Jag har även fått jobba självständigt med optimering, sitelinks, callouts m.m. Jag känner att jag numera förstår mig på AdWords och dess funktioner. Jag brinner för att utvecklas och samla ny kunskap och jag känner att de betalda annonserna är något jag fastnat förr.

Nu ser jag framemot att få komma ut i arbetslivet och få visa mina kunskaper och även att få ta del av nya kunskaper.

adwords-793034_960_720

5 saker jag tar med mig om AdWords:

  • AdWords Editor är din bästa vän, där är det mycket lättare att både göra ändringar och lägga upp nya kampanjer.
  • Använd sökordet i rubriken på annonsen och även i visningslänken.
  • Använd gärna någon form av call to action, en uppmaning i andra beskrivningsraden tex Beställ idag eller något liknande beroende på vad ni säljer eller vill förmedla ut till kunden.
  • Utnyttja gärna tilläggen som finns som sitelinks och callout extensions.
  • Tänk på att lägga in negativa sökord så du inte betalar för klick som inte är relevanta för det du säljer.

Med detta vill jag säga tack för den här tiden Anna-Karin, Gabriella, Maria, Johanna, Erik och Niklas. Kommer se tillbaka på min tid här med glädje ni är ett underbart gäng med mycket energi. Fortsätt precis som ni gör!

Vill du också praktisera på TopVisible? Läs mer här!


Maria Eckerwall

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.