topvisible välgörenhet

TopCharity – vårt sätt att bidra till en bättre värld

Lästid: 2 minuter

TopCharity

I Sverige finns det oräkneliga, helt fantastiska välgörenhetsorganisationer och ideella föreningar. Alla arbetar mot samma mål, en bättre värld.

Och i den bästa av världar hade dessa organisationer inte behövt finnas, vi hade kunnat leva sida vid sida oberoende av vilket ursprung vi har eller vem vi älskar. Vår jord hade blivit behandlad med respekt för att den inte har obegränsade resurser. Vi hade inte behövt fundera över om vi kan ge våra barn julklappar eller om vi ens har råd med mat på bordet. Ett tungt stycke, men verklighet för många av våra medmänniskor.

Vårt sociala ansvar

Wikipedia beskriver socialt ansvar på följande sätt:

Socialt ansvarstagande baserar sig på idén att alla – om det så är en regering, ett företag, en organisation eller en privatperson – bär på ett ansvar för skapa ett välfungerande samhälle.

Under de senaste åren har vi hjälpt några välgörenhetsprojekt med olika typer av marknadsföringsinsatser, nu vill vi göra detta till en bestående del av vår verksamhet!

TopCharity - välgörenhetsprojekt

Detta är TopCharity

Vi vill ge tillbaka till de som arbetar för att göra en positiv förändring både i närområdet och världen och det bästa sättet vi kan göra det på är att dela med oss av vår expertis. Varje månad har vi avsatt tid där vi kan hjälpa föreningar och organisationer med digital marknadsföring, detta kan som alla våra andra projekt se ut på många olika vis.

Så kan vi hjälpa

Alla organisationer ser olika ut och arbetar mot olika mål. Det handlar, precis som i vilket företag som helst, om att t.ex. få in nya medlemmar, sälja något i en gåvoshop, nå företagssponsorer, att få prenumeranter på nyhetsbrev – och så klart om att få människor att skänka pengar.

Några exempel på vad vi kan bäst:

  • Få webbplatsen att ranka i det organiska sökresultatet på Google med sökmotoroptimering. Vi kan hjälpa till med både strategiskt och “hands on” arbete.
  • Starta annonsering med Google AdWords eller strukturera upp ert befintliga konto.
  • Få synlighet i sociala medier med annonsering.
  • Skapa en content marketing-strategi där ni får en överblick av er målgrupp och en plan för hur ni når er målgrupp bäst.
  • Strukturera er mätning i Google Analytics och få tydliga och relevanta sammanfattningar av trafiken.
  • Workshops inom alla de områden vi verkar där vi delar med oss av vår kunskap och gemensamt diskuterar fram bästa arbetssätt för er.

Vårt första projekt

Det första TopCharity-projektet drar igång efter julledigheten, mer om detta kommer så snart det är helt spikat. Men vi kan avslöja att vi kommer att hjälpa en organisation som arbetar för alla barns rättigheter. Mer om detta efter jul!

Ansök om vår hjälp

Är ni en välgörenhetsorganisation eller ideell förening som behöver hjälp med digital marknadsföring och allt vad det innebär? Kontakta oss gärna på info@topvisible.se och beskriv vilka utmaningar ni har och vad ni vill ha hjälp med.

Varje månad dedikerar vi 10 timmar av vår tid till att hjälpa en organisation eller ideell förening med deras digitala marknadsföring.

Slutligen, stort tack till alla er som lägger er tid, själ och kärlek i det ni gör. Ni är fantastiska och vi är så tacksamma att ni finns. TACK!


Anna-Karin Persson

Med en stor kärlek till digital marknadsföring är Anna-Karin en customer success manager med många strängar på sin lyra. Hon är en fena på sociala medier och content och såklart på att göra våra kunder glada och nöjda.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.