Digitala Nyheter

Digitala Nyheter v.18: Topvisible’s TopPicks

Lästid: 4 minuter

Ännu en vecka har gått och det är hög tid att summera några av de nyheter som vi hittat. Vad sägs om drop-in chat rooms i Messenger, lite mer detaljerad info om Google Ads Credits och Googles nya funktion för att underlätta för oss i sökresultatet? Häng med så förklarar vi mer!

Har vi råkat missa någon nyhet? Kommentera gärna!

📱 Vill du lära dig hur Inbound Marketing egentligen fungerar? Då tycker jag att du ska läsa Carolines suveräna blogginlägg här✌️

Inbound marketing guide

Nog om Inbound, nu tar vi en titt på veckans nyheter👇


Google Ads Credits – hjälper små och medelstora företag i tuffa tider!

I slutet av mars gick Google ut med nyheten att de kommer att ge 340 miljoner dollar i Ad Credits till små och medelstora företag. I veckan gick de ut med fler detaljer om hur detta kommer att fungera och när satsningen drar igång.

Hur funkar Google Ads Credits?

  1. För att vara aktuell för att få ta del av bidraget måste du ha annonserat med Google Ads minst 10 av de senaste 12 månaderna, samt i januari och februari 2020.
  2. Hur mycket kredit du kommer att få bestämmer Google. Detta går alltså inte att påverka. Alla företag som kvalificerar sig kommer att få 1 ad credit. Värdet på den bestämmer Googles team baserat på tidigare Ad Spend, vilket land det gäller samt valutan.
  3. Summan du får tilldelad kan endast spenderas på kommande kampanjer, alltså inte retroaktivt.
  4. Oavsett om du anlitar en byrå för din annonsering (och ligger under deras/vårt MCC) eller sköter den på egen kammare så kommer du att kunna ta del av krediten. Anlitar du en byrå så bör de ha koll på detta.

När delas krediten ut?

Google kommer att börja rulla ut krediten under maj. Den kredit som kontot blir tilldelad kan användas till och med den 31 december 2020, om du inte utnyttjat krediten innan dess så kommer den att försvinna från kontot.

Läs mer om nyheten här 🌷

Google rullar ut ny funktion i sökresultatet! 

Även om Google är väldigt bra på att leverera relevanta sökresultat till oss redan så har det nog de allra flesta varit med om att inte riktigt få den info vi behövde. Framöver kommer Google att guida oss vidare om de inte ser att vi får upp några bra matchningar för det vi sökt efter, som ni kan se på bilden nedan.

Search - Getting Great Matches
“It looks like there aren’t any great matches for your search”

Som många andra uppdateringar så är USA först på listan, men vi tror nog att denna funktion kommer även till oss inom kort.

Läs om nyheten direkt hos Google här 🔍

Google rullar ut gratisversion av Shopping

Före slutet av året kommer Google att ha rullat ut deras gratisversion av Google Shopping i hela världen. Först ut är USA.

Nyheten om att Google kommer att ändra en stor del av Shopping-resultatet från betalt sök till gratis har nog varit den absolut största snackisen under veckan. Du kommer fortfarande att kunna annonsera via Google Shopping och hamna överst på sidan för nya användare gäller det “bara” att ladda upp din produktfeed via Google Merchant Center. Mer om nyheten kan du läsa hos Google.

Update to Google Shopping

Facebook visar ursprunget på politiska, virala inlägg

Det är valår i USA och antalet politiska inlägg ökar med detta på alla sociala medier. Vid förra valet blev uttrycket fake news en del av allas vår vokabulär. Facebook kommer nu att visa ursprungsland på de inlägg som blir virala. Så att vi vet var informationen kommer ifrån.

Läs mer om nyheten hos Facebook!

Messenger lanserar konkurrent till Zooms Houseparty

Facebook Messenger släpper nu en sprillans ny funktion – Messenger Rooms. Via Messenger kan vi bjuda in upp till 50 personer till ett chat-rum, dina kompisar behöver inte ha Facebook för att kunna delta.

Utöver möjligheten att bjuda in specifika personer kan du även starta upp ett chat-rum och dela detta i din Facebookfeed, via ett evenemang eller i en grupp. Inom kort ska möjligheten att starta upp rum i Instagram Direct, WhatsApp och Portal tillkomma.

Läs allt om Messenger Rooms här!


Det var allt för denna veckan, vill du vara säker på att aldrig missa en viktig nyhet? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!


Anna-Karin Persson

Med en stor kärlek till digital marknadsföring är Anna-Karin en customer success manager med många strängar på sin lyra. Hon är en fena på sociala medier och content och såklart på att göra våra kunder glada och nöjda.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.