Digitala Nyheter

TopPicks v. 19: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till Veckans Digitala Nyheter

Hej kompisar! Ny vecka, alltid lika fantastiskt! Det är en härlig ny start med chans att strukturera upp veckan och inte minst se över alla nyheter och uppdateringar som kommit i den digitala världen. Häng med i vår sammanfattning!

Läs vårt senaste blogginlägg: “Introduktion: Da Vinci Tools”

Google Search Console – tre nya rapporter

TopPicks

Google har nu uppdaterat nya Search Console med tre nya göttiga rapporter. En om strukturerad data och två gällande förbättringar.

En rapport om Strukturerad data, en Searchbox enhancement rapport och sist men inte minst Logo enhancement rapport. Gå in i Google Search Console och testa direkt! Om ni inte får rätt på det, kontakta oss så hjälper vi er att lösa det 🙂

Läs hela artikeln här.

Instagram – utan likes?

Instagram testar att ta bort antalet likes en bild har – den som endast kan se antalet likes är personen som laddat upp fotot och INTE följare. Varför gör man då detta? Jo – för att personerna ska fokusera mer på innehållet, snarare än vad som ger mest likes. Läs hela artikeln här.

Keyword Planner – in med det nya & ut med det gamla

TopPicks

Nya Keyword planner i Google Ads, som släpptes 2018, är nu färdigställd och den gamla Keyword planner fasas ut i veckan. Läs hela artikeln här.

Swisha pengar med Facebook

Facebook ska börja starta en cryptoplatform där man ska kunna “Swisha” pengar till varandra. Projektet kommer börja i Indien som är det land i världen som har flest monetäratransaktioner mellan familjemedlemmar. Facebook planerar att utöka projektet till andra länder senare i år. Vilka länder nämns inte. Läs hela artikeln här.

Apple VD:n – ger tips för att minska mobilanvändandet

Apples VD Tim Cooks tycker att vi använder våra mobiltelefoner för mycket. Han menar att Apple aldrig haft något intresse i att folk ska använda sina telefoner konstant och tipsar nu om hur man kan minska sitt mobilanvändande. Ta bort notiser!

“Jag har rensat bort ett stort antal notiser som visas på mobilen” 

Läs hela artikeln här.

Veckans Snackis

ALL VÅR KÄRLEK TILL ASOS <3

Det var efter att Thea, en kvinna från Storbritannien, matchat med en man på Tinder som allt tog fart. Ni kan själva läsa hans dryga kommentar om Thea, som inget mer eller mindre ser ut som en gudinna i den där klänningen! Thea tar en screenshot och lägger ut detta på Twitter med texten “Men are trash”.

Hennes inlägg har delats över 8000 gånger och fått fler än 100 000 likes. Till slut nåddes inlägget även av Asos, därifrån klänningen är köpt. Det dom då gjorde är fantastiskt. Dom använde hennes bild som produktbild för klänning. Ni kan se Asos tweet här. Mer av denna kärlek!


Tack för denna vecka! Ha det bäst 💜 / Caroline


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.