Digitala Nyheter

TopPicks v. 8: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Hej! Har ni också lyxen att få njuta av sol denna måndag? Helt fantastiskt! Vi började som vanligt med gemensam frukost på kontoret. Det planerades och diskuterades för veckan. Vi avslutade med att snacka digitala nyheter som vi snappat upp.

Häng med – Vi snackar Google Search Console, LinkedIn som blommar ut sent med livevideos, Google Ads i Assistant, Pressbyrån till kontoret och så klart veckans snackis, där vi tar upp kritiken mot appen Absher. 

Läs vårt senaste blogginlägg: Annonsera på YouTube – Så fungerar det!

Google Search Console

– Uppdaterad vy

Nästan en månad tidigare än sagt går nu Google live med en ny Consolidated view i Search Console. Detta för att kunna göra ännu djupare analyser. Go check it out! Läs hela artikeln här.

– Upptäck dina fel

Här hittar ni en bra artikel om att upptäcka Error på sid-nivå med hjälp av URL Inspection Tool. De täcker problem som kan uppkomma via mobilanvändning, AMP och Strukturerad data. Enyoj!

LinkedIn – följer trenden med livesändning

Bättre sent än aldrig säger vi – LinkedIn ska släppa livestreaming på plattformen för företag och individer. Senare i veckan kommer ett helt separat inlägg av min kollega Carl-Gustaf . Håll utkik!

Google testar Ads – via Google Assistant

Google har gjort ett test och kör Ads via Google Assistant. I framtiden kan Ads komma att kanalisera på det organiska sökresultatet och för Ads-användare kommer detta betyda att ligger du etta kommer din CTR skjuta i luften, men hamnar du tvåa så finns du inte.

Läs hela artikeln här.

Instagram – censurerar bilder kring ätstörningar

Från och med nu kommer Instagram censurera och ned-prioritera bilder som visar både självskadebeteende och anorexi. Enligt undersökningar finns det oändligt av hashtags och konton som lyfter upp och förskönar just självskadebeteende och anorexi. Läs hela artikeln från The Guardian här.

Pressbyrån – på kontoret

“Du behöver inte ens ha vägarna förbi Pressbyrån, för vi kommer ha vägarna förbi dig i stället”.

Det säger Mariette Kristenson, vd för Reitan convenience Sweden. Pressbyrån vill komma ännu närmre, så pass nära att arbetsplatser runt om i Sverige ska kunna få ett alldeles eget Pressbyrån på kontoret. Glöm fikarummet, nu blir det Pressbyrån hela vägen. Små o-bemannade butiker kommer att kunna placeras ut. Läs hela artikeln här.


Human Right Defenders – vill stänga ner appen Absher

Amnesty International, Human Rights Watch och flera andra människorättsaktivister uppmanar nu Apple och Google att ta bort den saudiska regeringens appen Absher från sina plattformar.

toppicks

Den mobila appen Absher är en e-portal där användarna kan få tillgång till en rad offentliga tjänster som exempelvis visum, nationellt ID, trafiköverträdelser. Enligt saudisk lag måste kvinnor ha en manlig förmyndare som kan ge sitt tillstånd för att en kvinna ska få gifta sig, öppna bankkonton och för att resa.

En tjänst i appen Absher är till för just manliga vårdnadshavare att avgöra om deras anhöriga kan exempelvis resa utomlands eller inte. Om en kvinna försöker lämna landet, får hennes manliga förmyndare ett larm och kan då välja att stoppa henne från att resa.

Här kan ni läsa hela artikeln. Det finns även en rad debattartiklar ute, här kan ni läsa en artikel skriven av en initiativtagare till uppropet “Förbjud appen Absher”.


Kul att ni hängde med hela vägen ner. Hoppas nu solen håller i sig och att ni alla får en härlig vecka! / Caroline 🙂


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.