Digitala Nyheter

TopPicks v.16: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans Digitala Nyheter

Hej på er, påskveckan här är! Hoppas vi alla får njuta av fint väder, massor god mat och lite ledighet. Men fram tills dess, häng med på lite uppdateringar i branschen. Idag snackar vi Pinterest, Twitters experiment app, YouTube som kommer med nya sätt att mäta, Content Marketing, LinkedIn uppdateringar och Ansiktsigenkänning i fysiska butiker.

Läs vårt senaste inlägg: “Amazon marknadsföring – för nybörjare”

Pinterest – lanserar nya funktioner

TopPicks

Pinterest växer så det knakar – 266 miljoner användare i månaden i slutet av förra året. Vilket är 51 miljoner fler än året tidigare. Rätt coolt! Läs artikeln här.

Dom lanserar även två nya funktioner som ska hjälpa annonsörer att driva fler konverteringar. Konverteringsoptimering och Promoted video. Läs mer om funktionerna här.

Twitters experiment app – mer populär än den vanliga

TopPicks

Twitters test-app Twttr har nu gått om den vanliga versionen i användande. Appen som släpptes för en månad sedan är öppen för alla att använda och här testar Twitter nya features på användarna. Coolt att vi är så förändringsbenägna! Läs hela artikeln här.

YouTube – nya sätt att mäta framgång

Youtube testar två nya sätt att mäta framgång med videos med mål att reducera spridningen av vilseledande klickbete – quality watch time. Detta kommer att påverka sökresultatet, på vilka videos annonser visas och utbetalningar till videoskapare. Läs hela artikeln här.

Content Marketing

TopPicks

Zazzle Media har gjort en content marketing survey. Här kan ni läsa den. Några take-aways:

  • 61% av marknadsförare att öka sin budget för content marketing under året.
  • 42% planerar att optimera för röstsök under året.

LinkedIn – följer trenden med reaktioner

TopPicks

Nu kan du även på LinkedIn reagera på ett inlägg med olika emojis. Välj på fem olika reaktioner för att visa vad du känner. Läs hela artikeln här.

Ansiktsigenkänning – i svenska butiker

Kartlägga våra shoppingvanor med ansiktsigenkänning? Japp, detta kommer snart att börja testas hos en rad av svenska butiksjättar. Butikerna kommer kunna analysera sina kunder på ett hela annat sätt. Vilket kön, vilken ungefärlig ålder och vilket humör de är på. Tekniken kommer inte ta bild eller spara några personuppgifter, det baserar endast på mönster.

“Gränsen mellan online och offline håller på att suddas ut och nu kommer allt mer digital teknik in i de fysiska butikerna”, säger Annelie på AMF.

Läs hela artikeln här.


veckans snackis

Världens första bild – på ett svart hål

Det här är verkligen coolt! Det som nu har gjorts har länge varit en omöjlighet. Det man ser på bilden är det svarta hålets skugga, mot en ring av damm och gas. Det svarta hålet som fotograferats befinner sig i mitten av galaxen Messier 87 (M87).

“Det är ett fundamentalt första steg för alla vetenskapliga upptäckter”

Läs hela artikeln och se en video på det svarta hålet här.


Tack för denna vecka. Ha nu en fantastisk påsk 💛 / Caroline

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.