Digitala Nyheter

TopPicks v.13: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans Digitala Nyheter!

Glad måndag och glad våffeldag på er! 😍 Vi startade självklart dagen med våfflor och alla dess tillbehör som nutella, jordgubbar och sylt, yummie! Har ni några måndagsrutiner på kontoret eller hemma?

Mätta och belåtna drog vi igång det digitala snacket. Vi delar med oss nedan av Checkout on Instagram, Google Ads Budgetplanner, Messenger’s nya uppdatering, samarbetet mellan Airbnb och Pinterest, Google som åker på ännu en böter, nya inriktningar på Linkedin samt Veckans Snackis om Generation Greta. Häng med!

Läs vårt senaste inlägg: “En guide till Sökordsplaneraren i Google Ads”

Instagram – handla direkt i appen

TopPicks

Äntligen! Nu har Instagram allt dom behöver för hela köpprocessen! I förra veckan lanserade Instagram sin funktion “Checkout on Instagram”.

Du kommer alltså kunna klicka på en produkt på en bild, sedan välja storlek och färg och utan att behöva lämna Instagram, gå vidare till betalning. Du får även notifikation om din leverans på Instagram. Flera stora märken som H&M, Burberry, Adidas och Dior har redan hakat på funktionen. Läs vad Instagram skriver på deras blogg.

Google Ads – Budgetplanner

TopPicks

Googles nya Budget Planner ska hjälpa annonsörer att maximera det de får ut av sin spend på Google. Det handlar om att bli bättre på att fånga trender och säsonger. De rekommenderas att kolla igenom kampanjerna kvartalsvis i detta verktyg. Läs hela artikeln här.

Messenger – gör svarsfunktionen enklare

TopPicks

Vem har inte upplevt all kaos som kan uppstå i en gruppchatt på messenger? Om man bara uteblir en liten stund så kan man ha missat ett väldigt lång flöde av meddelanden. Att försöka svara på något som skrevs längst upp är då inte alltid lätt. Nu har Messenger uppdaterat en lösning till oss! Heja ordning och reda i våra flöden!

Idag kan du reagera på ett meddelande med en emoji, nu utökas detta till att kunna svara på ett specifikt meddelande. Helt klart tummen upp på denna uppdatering!

Läs hela artikeln här.

Pinterest + Airbnb = <3

Nu går Pinterest och Airbnb in i ett samarbete! Gå till Pinterest för att hitta inspiration och nya platser att besöka, boka direkt med Airbnb som löser boende till dig.

Läs hela artikeln här.

Google – får böter på över 15 miljarder kronor (!)

“Dagens beslut handlar om hur Google missbrukade sin dominans för att stoppa webbplatser som använder andra annonsmäklare än AdSense-plattformen, säger Margrethe Vestager i ett uttalande”.

Google har fått ytterligare en böter på 15,5 miljarder kronor till följd av att de har utnyttjat sin dominerande ställning på den europeiska marknaden. Google anses bryta mot konkurrenslagstiftningen och detta är tredje tillfället Google får en bot gällande den europeiska marknaden under de senaste åren. Läs hela artikeln här.

LinkedIn – annonsera på fler inriktningar

LinkedIn inför tre nya annonsinriktningar:

  • Lookalike, fungerar som på övriga plattformar, klona tvillingmålgrupper.
  • Intresse, en funktion som gör att du kan rikta din annonsering baserat på vad dina målgrupper har för intressen.
  • Målgruppsmallar, ett antal startmallar som ska göra det enklare för dig att komma igång med din annonsering.

Läs hela artikeln här.

veckans snackis

Generation Greta – på Sociala Medier

“I’m 14, and I quit social media after discovering what was posted about me”

Sonia Bokhari, en 14 årig flicka har skrivit en uppmaning till- och uppläxning av vuxenvärlden. Hon fick inte lov av sina föräldrar att använda sociala medier förens hon hade fyllt 13 år.

När dagen kom och hon väl skapade sina konton på sociala medier upptäckte hon att hon redan fanns på sociala medier, utan hennes vetskap. Hennes föräldrar, syskon och vänner hade under hela hennes liv publicerat både bilder historier om Sonia på deras egna konton. En bild av Sonia online hade redan formats, innan hon själv fick chansen.

Läs Sonias artikel här. En historia värd att lägga några tankar till.


Tack för denna gång, ha nu en fortsatt fin vecka! 🙂 / Caroline


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.