Digitala Nyheter

TopPicks v.35: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Hej och välkommen till veckans digitala nyheter! Den digitala världen står som vanligt aldrig stilla. Idag tar vi med er på Google uppdateringar och Google snackisar, Reddit som testar live streaming, Google Ads nyheter och JavaScript. Häng med så ger vi er en uppdatering från veckan:

Läs vårt senaste blogginlägg: “Möt Victoria – vår nya Sales Coordinator”

Google delar ut länkstraff – av ännu oklar anledning

Google links

Dan Petrovic, en välkänd sökmarknadsförare från Australien och grundare av Dejan SEO, tweetade här om dagen att han fick en manuell länkstraff. Han blev förvånad eftersom hans webbplats inte bygger länkar och inte har gjort på fem års tid. På grund av detta straff så rankar hans webbplats inte ens på sitt egna varumärke. Nu pågår en diskussion varför detta straff kommit. Läs hela artikeln här.

Google Ads – uppdateringar

  • Efter feedback från användare så gör Google Ads det nu möjligt att lägga till filter på översiktssidan. Det går att tillämpa dessa filter: Device, Campaign, Campaign type, Campaign status, Ad group och Ad group status. Läs mer här.
  • Google Ads byter sök- och shoppingkampanjer till standardleverans. Efter den 17 september i år är Standardleverans den enda metoden för annonsleverans för sök- och shoppingkampanjer och delad budget. Läs mer här.

Reddit – introducerar livestreaming

reddit livestreaming

Reddit testar just nu live streaming, dom kallar det för Reddit Public Access Network (RPAN). Läs mer om det här.

Anpassad JavaScript – på AMP-sidor

Du kan nu lägga till anpassad JavaScript till AMP-sidor. Den nya amp-script komponenten erbjuder mer flexibilitet och interaktivitet. Läs mer här.

Google lanserar – Swipe to visit

I maj förhandsvisade Google en ny funktion för Google Bilder, “Swipe to Visit”, som nu lanseras. Det ska göra det enklare för användare att bläddra och besöka webbplatser snabbare. Läs mer om funktionen här.

Hyr dina kläder – på H&M

Nu kan du hyra kläder från H&M. Från deras butik vid Sergels Torg i Stockholm kommer nu medlemmar kunna hyra utvalda kläder från kollektionerna Conscious Exclusive. Läs hela artikeln här.

Google – ett steg närmre realtids teckenspråk

teckenspårk AR

Google är nu ett steg närmre realtids översättning av teckenspråk till talat språk. Läs hela artikeln här.


Ha nu en fin vecka! / Caroline 🙂


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.