Digitala Nyheter

TopPicks v.34: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans digitala nyheter! Ny vecka innebär nya uppdateringar och spännande nyheter från den digitala branschen. Vi är nästan fullt kontor igen efter semestern, det firades med morgonmöte och lyxfrukost! Vem älskar inte måndagar! 😍

Läs vårt senaste blogginlägg: Email Marketing – Så lyckas du!

YouTube – uppdaterar sin algoritm

Youtube algoritm

En ny rapport från Blomberg, visar att YouTube lanserade en betydande algoritmuppdatering under juli. Detta för att boosta synligheten av “kvalitet” innehåll för barnen. Vissa kanaler har märkt en topp i “views” medan vissa har märkt en tydlig nedgång. Läs mer om uppdateringen här.

Google Sökordsplaneraren – uppdateras

Sökordsplaneraren

Google Sökordsplaneraren har uppdaterats och ska nu visa de absolut mest relevanta sökfraserna. (Baserat på vilken typ av business du driver.) Man kan nu även klicka i “Brand exclusion” så att alla sökningar innehållande varumärken utesluts från sökordsresultatet. Läs hela artikeln här.

Facebook – intar cafébranschen

Facebook öppnar café

Det här var något nytt, Facebook öppnar café! Medan du dricker en lyx kaffe kan du även få hjälp med dina inställningar på ditt Facebook konto. Det första blir ett pop-up café på Great Eastern Street i London. Därefter planeras det att öppna ytterligare 4 st runt om i Storbritannien. Läs hela artikeln här.

Instagram – blir faktagranskade

Nu kan du rapportera ett misstänkt Instagram-inlägg och dessutom förvänt dig att en certifierande faktakontrollant ska verifiera det. Läs mer om det här.

“The potential to prevent harm is high here, particularly with the widespread existence of health misinformation on the platform”, Facebook.

Instagram – AR filter för alla

Instagram AR

Nu har alla möjlighet göra egna AR-filter på Insta Stories! Idag öppnade Spark AR upp för allmänheten, det har tidigare varit en stängd beta. Gå in och testa er kreativitet! Läs hela artikeln här.

Apple – lanserar digitala student ID

Äntligen kanske vi slipper ytterligare kort i vår plånbok! Nu rullar nämligen Apple ut digitala student ID-kort till först och främst universitet i USA. Direkt i sin Iphone eller Appel Watch kan dom bära med sig sitt ID, vilket dom även kan använda för att betala måltider med på campusanläggningen. Läs mer här.

Nollklickssökningar – står för över 50 %

Under sommaren har noll-klicks-resultaten på Google nått över 50% (i USA). Detta innebär alltså att mer än hälften av alla sökningar får det svaret de behöver redan i sökresultatet, eller väljer att lämna. Enligt undersökningen som kommer från SparkToro med statistik från Jumpshot ser de en stadig ökning av klick via annonser och en ökning av noll-klick-resultat, medan klick i det organiska sökresultatet minskar. Läs mer här.

Vad innebär detta då? Se till att ni är ett alternativ direkt i sökresultatet, att ni har uppdaterade uppgifter i exempelvis kartsök, Google My Business och att ni optimerar för utvalda utdrag. Behöver ni hjälp, hör av er!


Ha nu en underbar vecka! 🙂 / Caroline


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.