TopPicks

TopPicks v. 31: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Publicerat av

Välkommen till veckans digitala nyheter! Oavsett om du sitter på jobbet eller om du ligger i hängmattan på landet – häll upp något gott att dricka och låt oss uppdatera dig om dom senaste digitala nyheterna. 🤩 Häng med!

Läs vårt senaste inlägg: “Så skapar du en smart Content-strategi!”

Facebook – ändrar sitt bildformat

Digitala-Nyheter

Facebook minskar nu den maximala höjden för foton och videos från ett 2:3-format till 4:5 på mobilen i nyhetsflödet. Bilder som är högre än 4:5 kommer att döljas, vilket innebär att man måste klicka på det för att se det i sin helhet. Det kommer även att visas mindre text i det mobila nyhetsflödet. Det sjunker från 7 rader till 3 rader. Läs mer om uppdateringen här.

Instagram – nu blir det ännu enklare att fejka sina bilder

Digitala-nyheter

Green screen på väg in till Instagram! En ny funktion som fungerar som en green screen verkar vara på väg att komma. Det kommer göra det möjligt att byta ut bakgrunden i en bild. Det verkar dessutom se riktigt bra ut, inga ojämna kanter som lätt kan bli i andra appar. Läs mer här.

Tinder – skyddar LGBTQ+ användare

Digitala Nyheter

Tinder har nu lagt till en funktion som ska skydda LGBTQ+ användare – Traveler Alert. Om man reser till länder där det är olagligt med samkönade förhållanden så kan man välja att få sin profil dold. Detta är så klart ett väldigt bra intiativ av Tinder men samtidigt helt ofattbart att det ska behöva finnas. Läs hela artikeln här.

Google – ‘noindex’ direktiv i Robots.txt

Digitala Nyheter

Google skickar nu ut meddelanden till de webbansvariga som har ett noindex-direktiv i sin robots.txt-fil. Google Search Console skickar ut meddelanden om att de borde tas bort eftersom det inte är något som Google kommer att stödja efter 1 september 2019. Läs hela artikeln här.

Pinterest – hjälper till att motverka stress

Digitala Nyheter

Pinterest lägger nu till innehåll för att hjälpa till att motverka stress och psykisk ohälsa. Om man söker på stressrelaterade termer kommer det exempelvis komma upp tips, citat och övningar för att motverka stress. Det kan handla om djupa andnings- och självkänslaövningar. Läs mer här.

Google My Business – kan redigeras direkt från Google Maps för iOS

Digitala-nyheter

Nu kan alla företagare använda Google Maps iOS-appen för att redigera sina affärsprofiler. Utan att använda Google My Business-appen eller webbplatsen. Det blir alltså betydligt enklare att hantera och redigera. Läs hela artikeln här.


Hoppas ni har sköna och lata dagar i solen! ☀️ / Caroline

Dela gärna!

Tags: ,

Tags: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *