Digitala Nyheter

TopPicks v. 27: Topvisible Snackar Digitala Nyheter

Lästid: 4 minuter

Hej, hoppas ni har haft en skön avkopplande helg! ☀️ Veckans Digitala Nyheter är här. Trots att några av oss har börjat checka ut från kontoret och ta semester så håller vi fast vid gemensam måndagsfrukost och snacka digitala nyheter. Vi sammanfattar såklart allt till er här:

Läs vårt senaste inlägg: “Lär känna Carl-Gustaf, vår Ads & video expert”

LinkedIn – uppdaterar algoritmen

Digitala Nyheter

LinkedIn har nu gått ut med en uppdatering kring dess algoritm som har pågått under 12-18 månader. Nischinnehåll ska nu premieras före viralt innehåll. Likt andra plattformar så ska man få se mer av det innehåll man faktiskt vill integrera med. Läs mer om vad som exakt påverkas här.  

Håll koll på personliga mål – via Google Kalendern

Nu kan du lägga din återkommande personliga mål direkt i din kalender på Google. Det kan handla om ett träningpass, äta hälsosamt eller något annat man har som mål i vardagen. Testa vetja! 😀 Här kan du läsa hur du går till väga.

Instagram Ads – får mer utrymme

Nu tar annonser mer plats. Annonsering utökas nu även till “Utforska” fältet på Instagram. Det kommer vara som så här – när man klickar på en bild och scrollar vidare i det flödet så kan annonser med relevans för ämnet dyka upp. Läs hela artikeln här.

Ta en resa till Maui eller Vegas för 20 dollar – Fakecation

Kolla detta 👇 – Denna tjejen fejkade att hon var på Coachella.

Har du någon gång ljugit om en semester? Nu kan du betala 20 dollar och få dina perfekta semesterbilder för att posta på Instagram så det ser ut som om du varit på kanske Maui eller i Vegas. Här kan du se några exempel på hur det kan se ut. Varför gör man detta kan man undra? Enligt en studie så har 14 % av 4k amerikanska respondenter ljugit om sin semester – 10 % av dom har gått så långt som att fejka innehållet på sina sociala medier. Läs hela artikeln här.

Nu kan du lägga till Price Extensions – Microsoft Advertising Editor

Digitala Nyheter

Price extensions kan nu läggas till via Microsoft Advertising Editor (Bing Ads editor). Tidigare kunde man endast lägga till price extensions direkt i Live-kontot. Läs mer här.

Google Search Console – lägger till Mobile-First Indexing information

Digitala Nyheter

Google Search Console lägger nu till Mobile-First Indexing information under rapporter och verktyg. Läs hela artikeln här.

“Aims at helping webmasters understand how Google is crawling your website”, Google said.


Veckans Snackis

Nya lagar träder i kraft – 1 juli 2019

1 juli och en rad med nya lagar som träder i kraft ❌ Den först nämnda, ett utökat rökförbud, tror jag inte har undgått någon. Men det är flera som träder i kraft denna dag. Vi listar några av dem här:

❗️ Rökförbud

Utökat rökförbud på allmänna platser. Detta gäller exempelvis på uteserveringar, perronger utomhus, skolgårdar, lekplatser & liknande platser, vid allmänna entréer, idrottsplatser. Rökförbudet gäller även cigaretter.

❗️ Alkoglass

Tidigare har man kunnat beställa alkoglass från exempelvis MatHem. Men nu ska den regleras på samma sätt som alkoholdryck. Du kommer alltså endast kunna köpa alkoglass på systembolaget.

❗️ Läkarexamen

Nu höjs studierna för alla framtida läkare där ute. Nu blir det 6 års studier för att ta examen som läkare.

❗️ Läsa-Skriva-Räkna garanti

Denna lag gäller för förskoleklass, grundskola, specialskolan och sameskolan. Den ska försäkra att alla elever som behöver extra stöd ska få det i tid. Alla elever som lämna lågstadiet ska kunna läsa, skriva och räkna.

❗️ Cellprovtagning

Utan avgift kan nu alla kvinnor göra en screening av livmoderhalscancer på sin vårdcentral. Tidigare har det i vissa landsting kostat.

❗️ Bygg altan med frihet

Nu kan du bygga din altan mer som du vill. Det krävs inte längre bygglov eller anmälan för att bygga en altan. Dock måste du hålla dig inom 3,6 meter från bostadshuset, och du får inte vara närmre än 4,5 meter tomtgränsen eller högre än 1,8 meter.

❗️Längre bussar

Bussar får nu lov att vara längre. Från en maxlängd på 18,75 så höjs det till 24 meter. Detta har redan provkörts i Malmö och Göteborg.


Ha nu en underbar vecka! / Caroline 🙂


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.