Lär känna Maria Eckerwall

Lär känna Maria Eckerwall – vår VD & pastaexpert

Lästid: 4 minuter

Maria är en av de som varit med ända från starten av Topvisible. Hon startade upp företagets Google Ads avdelning och gick sedan vidare till rollen som VD. Häng med i denna intervju och lär känna Maria lite bättre, hur hon har lärt sig stå på huvudet och om Topvisibles utveckling:

Hur hamnade du på Topvisible?

Jag jobbade på Euroflorist en gång i tiden och genom det jobbet så lärde jag känna bland annat Magnus Ängoch Ulf Hagman. Därefter jobbade jag på en byrå i Stockholm, jag pendlade alltså mellan Malmö och Stockholm. Den ena vecka var jag i Stockholm, då var det alltid full rulle med möten och socialt utbyte med kollegor och den andra veckan satt jag i Malmö på egen hand. Det var en väldig konstrast på mina veckor.

“Jag har noll erfarenhet av ledarskap sen tidigare”

I den vevan så hörde Magnus av sig till mig om Topvisible. Det kom väldigt lägligt då jag kände att pendlandet tog på min energi. När jag först kom till Topvisible så började jag som Google Ads ansvarig. Det var för 4 år sedan som jag tog rollen som VD. Det skulle egentligen ha varit en tillfällig lösning men det visade sig vara rätt. Så idag jobbar jag som VD på Topvisible.

Maria Eckerwall

Hur är det att vara VD på Topvisible?

Det är väldigt kul! Jag trivs väldigt bra. Jag hade känt ett tag att jag ville ha en variation i mitt arbete då jag hade sysslat med Google Ads i nästan 10 år. Så när jag blev tillfrågad kändes det väldigt rätt och att bli VD var ju minst sagt en variation av mitt arbete.

Resan har varit väldigt lärorik, det är kul att kunna påverka. Plus att vi är ett väldigt bra team, så man gör det inte ensam. Ett stort plus är också att jag sitter inte alls still lika mycket som VD.

Gillar du att vara aktiv?

Både ja och nej. Jag är väldigt inne på Yoga. Jag har lyckats lära mig stå på huvudet! Sen får jag min vardagsmotion genom att cykla till jobbet varje dag, och att springa efter mina två barn. Min hjärnaktivitet jobbar jag på genom att lösa korsord och läsa.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det är att vi är ett bra gäng vilket känns underbart eftersom vi trots allt lägger så mycket tid på jobbet. Jag får enormt mycket socialt utbyte att vara på jobbet. Det tycker jag är fantastiskt!

Vad motiverar dig?

Det motiverar mig att vi har en bra arbetsmiljö och kultur på Topvisible. Jag blir ledsen om någon inte mår bra och har som mål att alla verkligen ska trivas på jobbet och inte känna sig stressade. Medarbetarundersökningar vi har haft har visat att 100 % är stolta över sin arbetsplats och känner glädje att gå till jobbet varje dag. Det kan jag bli hög av!

“Dom dagarna jag vill gå hem och fira är dom dagarna jag får höra eller se bekräftelse på att mina kollegor verkligen mår bra”

Maria Eckerwall

Vad är din främsta kompetens?

Google Ads är så klart min främsta kompetens arbetsmässigt men annars är nog personalsidan mitt starka område. Jag är bra på att lyssna och har hög empati.

Jag är också väldigt bra på att koka pasta!

Är du bra på att koka rätt mängd pasta med?

Jag är väldigt bra att koka mycket pasta. Men det gör inget för jag kan äta pasta kall, jag kan äta det till frukost, lunch och middag. Jag har alltså aldrig slängt pasta. Det hade varit skandal.

Favoritmat?

Pasta. Lätt. Det har det alltid varit. När jag var liten åt jag bara pasta. Nu för tiden äter jag något tillbehör till pastan. Jag älskar att laga mat!

Har du någon svaghet?

Jag önskade att jag var lite mer disciplinerad när det kommer till träning och att hålla igång. Nu har jag ett mål att jag röra mig minst 20 minuter om dagen. Att gå till gymmet har jag aldrig gillat, men yogan trivs jag med.

Har du något speciellt som du kommer ihåg lite extra från din tid på Topvisible?

Jag måste säga allra första gången vi höll i vår konferens Search Stars. Den känslan kan jag tänka tillbaka på väldigt ofta!

Det fanns ingen liknande konferens i Sverige, och det gör det fortfarande inte. Det är häftigt att få vara en del av! Konferensen representerar verkligen oss på Topvisible och vi är väldigt stolta över den.

Maria Eckerwall

Vad uppskattar du att göra när du är ledig?

Umgås med min familj. Vi gillar att ta det lugnt på helgmorgnarna.

“Vi är inte den familjen som är först ute och leker”

Men vi tycker om att göra utflykter tillsammans, åka på bilsemester är en favorit och äta gott.

Gillar hela familjen pasta?

Absolut!

Vart reser du helst?

Italien. Vi åker dit nästan en gång om året. Dels för maten – pasta.

Det är ett så vackert land. Det är också roligt att försöka prata Italienska. Jag kan inte språket men det är kul att försöka.

Kan jag få höra ett Italienskt ord?

Ciao bella ✌️


Vill ni ha grymma tips om Google Ads eller veta hur man gör den bästa pastan? Bara skriv ihop ett mejl och hör av er till Maria 🙂


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.