Digitala Nyheter v.12: Topvisible’s TopPicks

Publicerat av

⭐️ Har du dålig koll på vad som har skett på den digitala fronten på sistone? No worries! Vi uppdaterar dig varje vecka om vad som hänt inom den digitala världen och denna vecka är inget undantag. ⭐️

Har vi råkat missa någon riktigt het potatis? Upplys oss genom att kommentera nedan! 🙋‍♀️🙋‍♂️

⚡️Läs vårt senaste blogginlägg om marketing automation och bli den där säljaren eller marknadsföraren som når ut till rätt person, vid rätt tillfälle, med rätt information. Läs hela inlägget här

Ska vi köra lite färska nyheter? Ja, det gör vi! 👇👇👇👌


TikTok gillar inte olika?

Digitala nyheter Tik Tok

Vi tror inte att TikTok är speciellt nöjda med att deras policys för hur deras moderatorer ska agera läckt ut. I dessa står det bland annat att “äldre människor med för mycket rynkor”, “överviktiga”, “fattiga” och bara allmänt fula människor ska bortprioriteras ur feeden.

Är detta början på slutet för TikTok? Vad tror du? Läs hela artikeln här

Deadline för expanded text ads hos Microsoft Bing

Expanded text ads Microsoft Bing

Den 31 mars är sista dagen för att uppdatera era Bing-annonser till expanded text ads. Så kör ni annonsering via Bing idag – se till att uppdatera dessa och utnyttja allt utrymme!

Läs vidare här

Ny webbplats? Google ger rådet att börja med färre sidor!

Google Färre webbsidor

I en tweet från Google Webmaster-kändisen John Mueller gav han rådet att vid lansering av ny webbplats ska en lägga mer fokus på de viktigaste sidorna på webben:

“Having too many pages makes it hard for Google to find the unique value of each page”.

Läs hela artikeln här

“Hey Google, read this page”. 

Google assistant läser upp webbsidor för Android-användare

Numera kan Google Assistant läsa upp hela webbsidor för oss. Förutsättningen är dock att du är Android-användare.

Detta innebär att vi istället för att sitta och scrolla igenom långa texter kan få dessa upplästa för oss. Det finns möjlighet att välja på flera olika röster vid uppläsning och tjänsten stödjer 42 språk. Läs mer här

Amazons jätterekrytering!

E-handelsjätten Amazon har planer på att rekrytera 100 000 personer i USA i samband med den ökade mängden e-handel i spåren av coronaviruset.

Samtidigt har nätjätten ambitionen att höja snittlönen för de anställda med två dollar. Det rapporterar Wall Street Journal. Läs hela artikeln här

Google lanserar ny AR-integration med New York Times.

Nu presenterar Google en ny AR-funktion för läsarna av NY Times. Läsarna kan scanna in olika element från tidningen och få ta del av mer innehåll, såsom rörligt material och musik, och mer text.

Ett kul sätt att aktivera och digitalisera den gamla tidningsindustrin. Läs mer r

Ny rapport visar: Sök dominerar!

Digitala nyheter ny rapport kring sökningar

Varje dag görs det över 55 miljoner Googlesökningar i Sverige – och nästan hela Sveriges befolkning (96 procent) googlar.

Enligt en ny undersökning står SEO och SEM tillsammans för 67 procent av intäkterna online, medan sociala medier står för endast 4 procent. Med andra ord – sök dominerar. Läs vidare här

Berätta dina matpreferenser för Google Maps & få personliga förslag! 

Äter du vegetariskt? Är du glutenallergiker? Föredrar du skaldjur? Vi alla har matpreferenser av något slag. När du söker efter restauranger på Google Maps får du förslag på allt som finns i området, inte bara det du kan eller vill äta.

Men inte länge till, nu har Google Maps uppdaterat och kan ge dig personliga förslag utifrån dina matpreferenser. Läs hela artikeln & hur du ställer in dina preferenser här.


Dela gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *