Digitala Nyheter

Digitala Nyheter v.7: Topvisible’s TopPicks

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans digitala nyheter! Varje vecka snappar vi upp de allra mest intressanta nyheterna från den digitala världen. Vi sammanfattar det och delar sedan med oss av det till er! 🙂 Saknar ni något? Kommentera gärna! 

😮 Google slutar stödja tredjepartscookies – läs vår artikel här.

Det snackas så klart digitala nyheter på vår Youtube-kanal med. Där hittar ni allt ifrån inspelade föreläsningar, TopPicks-snack till ToppenMorgnar.


Let’s Go! Häng med i våra utvalda digitala nyheter 👇

Facebook – Ny layout är live

Digitala nyheter-ny facebook design
Digitala nyheter-ny facebook design

Tidigare i år skrev vi om Facebooks nya design som skulle komma, nu verkar den vara här. Igår när vi öppnade upp Facebook via desktop så kom alternativet att använda “Facebook Beta”, självklart gjorde vi det!

Vad är skillnaden då? Som ni ser så går det att välja om man vill ha mörkerläge eller inte. Hela designen känns väldigt mycket enklare och mer clean. Den är mer lik mobilversionen. Har ni fått möjlighet att testa Betan ännu?

Instagram – filtrera fram dina mest aktiva konton

Instagram - nya filter

Vilka Instagram-konton dyker upp mest i ditt flöde och vem interagerar du med minst? Nu har Instagram lanserat en ny funktion som låter dig se detta! Du klickar alltså dig in på dina följer och får upp de nya kategorierna att spana in. Dags att rensa gamla konton som du egentligen inte bryr dig om? Läs mer här.

Shopping Ads – intar snart din Gmail

Shopping Ads intar Gmail

Googles shoppingannonser kommer att kunna visas på Gmail från och med vecka 4 i mars 2020. Det kommer inkludera både Product Shopping Ads och Showcase Shopping Ads. Läs hela artikeln här.

YouTube – byter ut sin klassiska vy

YouTube väljer att skrota det äldre gränssnittet för desktop, redan nu i mars. Den höll fint i tre års tid, men inte längre. Det har lanserat många nya funktioner under dessa år och de flesta av dem är inte tillgängliga i den äldre versionen. Därför är det nu bestämt att sluta erbjuda denna föråldrade versionen på YouTube. Läs hela artikeln här.

Google Maps – fyller 15 år

Google Maps fyller 15 år

Hipp hipp hurra till Google Maps! Google lanserade denna fantastiska tjänst 2005 och nu fyller den alltså 15 år. Någon mer än jag som använder Google Maps flera gånger i veckan?  Det firas med nya härliga funktioner – Explore, Commute, Saved, Contribute and Updates. Läs mer om alla funktioner och födelsedagen här

Google – blockerar osäkra nedladdningar

google chrome slutar stödja osäkra nedladdningar

Google har nu berättat att de har påbörjat en resa mot att sluta stödja osäkra nedladdningar i Chrome. De kommer börja initialt varna Chrome-användare om ”osäkra” nedladdningar och så småningom blockera dem direkt. Successivt kommer de att börja blockera nedladdningar av mixed content (icke-HTTPS nedladdningar som startat på en säker sida).

Google Chrome version 82 (släpps i april) kommer börja varna för detta och Chrome version 83 (släpps i juni) kommer blockera det helt och hållet. Läs Googles uttalande här.

Instagram – svara på Stories med en GIF

En mindre, men ack så rolig uppdatering. Nu kan du svara på dina vänners Stories genom att skicka en GIF. Spana in hur det funkar rCaroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.