Digitala Nyheter

Digitala Nyheter v.6: Topvisible’s TopPicks

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans digitala nyheter! Varje vecka snappar vi upp de allra mest intressanta nyheterna från den digitala världen. Vi sammanfattar det och delar sedan med oss av det till er! 🙂 Saknar ni något? Kommentera gärna!

Vårt senaste inlägg: “Vad betyder avvisningsfrekvens i Google Analytics?”

Vi snackar så klart digitala nyheter på vår YouTube-kanal 👇


Häng med i våra 8 utvalda digitala nyheter!

😀 Nya emojis – för 2020

Emoji 13.0 är den nya emoji-listan för 2020. Den nya listan med emojis blev dodkänd den 29 januari. Vi välkomnar hela 117 nya emojis! Emoji 13.0-stöd är nu tillgängligt på de flesta större plattformar. Spana in emojipedia här.

Microsoft Advertising – Nya uppdateringar

Microsoft har släppt lite nyheter för annonsering där de bland annat rullar ut responsiva sökannonser, Responsive Search Ads, brett. Deras responsiva sökannonser har beta-testats sedan september och har nu alltså fått en permanent plats i Microsofts annonsutbud. Läs hela artikeln här.

Utöver RSA så har Microsoft förlängt deadlinen för att ändra annonser till expanded search ads. Tidigare har vi fått beskedet att detta ska vara gjort innan slutet av 2019. Men nu har deadlinen flyttats till den 31 mars. Så se till att ändra dina annonser innan dess!

Google – visar rätt info om Coronaviruset

Digitala nyheter Google lanserar SOS alert

Google öppnar nu ett sökresultat för Coronaviruset som endast innehåller relevant och rätt information – helt fritt från annonser och obehörig data. Allt anpassat för sökningar där användaren söker efter rätt information kopplat till viruset. Googles SOS-varningar, som introducerades redan 2017, aktiveras under krishändelser där den allmänna säkerheten kan vara i fara. Läs hela artikeln här.

Facebook – agerar mot Cornoaviruset

När vi ändå är inne på Coronaviruset – Facebook steppar upp och ska hjälpa till genom att dels förhindra falsk information som sprids gällande viruset men även bidra med data till forskare inom området. Läs hela artikeln här.

Facebook har även publicerat information om hur företag kan agera för att förhindra spridningen av viruset.

Pinterest – släpper AR funktion

digitala nyheter pinterest börjar med ar

En ny Pinterest-funktion gör det möjligt för användare att få prova produkter, så som smink, innan de faktiskt shoppar produkten. Pinterest gör glappet mellan inspiration och köp betydligt mindre.

Ser du en färg på ett läppstift du gillar kan du testa direkt hur det skulle se ut på dig via funktionen och sedan klicka dig vidare till en återförsäljare. Företag som Loréal, Sephora, Estée Lauder och YSL med flera är redan ombord. Läs hela artikeln här.

Facebook – kontrollera din egna data

kontrollera-din-data-på-FB-1

Nu kan du se och kontrollera den data som appar och webbplatser delar med Facebook. Funktionen släpptes redan 2018 i vissa geografiska områden för några få användare men nu rullar Facebook ut med funktionen globalt. De som sett funktionen tidigare känner igen den som “Clear History” men på grund av förvirring kring namnet döps det nu om till “Off-Facebook Activity”. Läs hela artikeln här.

 Amazon – stark slutspurt

amazon-gör-en-stark-slutspurt

Amazon redovisar en stark kvartalsrapport och omsatte hela 87,4 miljarder dollar under det fjärde kvartalet, vilket är en ökning med 21 procent. Molntjänsterna, Amazon web services (AWS), omsatte i sin tur 9,95 miljarder dollar. Det innebär en ökning med 34 procent, jämfört med samma period föregående år. Det kommande kvartalet förväntar sig Amazon att omsätta mellan 69 och 73 miljarder dollar. Läs hela artikeln här.

Veckans tips – från Super Bowl

Söndagsnatt gick ett av världens största idrottsevenemang av stapeln, Super Bowl. Vi vill passa på att dela med oss av några av alla reklaminslag som sändes. Vi har både skrattat och gråtit till många av dom! Spana in fler reklaminslag här.

Google Commercial:

Dorritos Commercial:Caroline Skogh

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *