Digitala Nyheter

Digitala Nyheter v.21 – Topvisible’s TopPicks

Lästid: 4 minuter

Välkommen till veckans digitala nyheter! Varje vecka väljer vi ut de allra mest intressanta nyheterna från den digitala branschen, sammanfattar och delar med oss av det till er. Bra va? Idag lyfter vi allt ifrån Googles Core Update, E-barometern 2020, Facebook som bygger Internet-kabel i Afrika och köper GIPHY samt Google Shopping nyheter!

 Vår senaste artikel: Guide: Skapa en Facebook-sida till ditt företag!

Häng med i våra utvalda digitala nyheter, lets go! 👇

Google Core Update – nu fullt utrullad i världen

Google-Core-Update-fullt-utrullad

För två veckor sedan skrev vi om Google’s andra Core Update 2020, som gick ut i början av maj. I förra veckan skrev vi även om hur uppdateringen redan har påvisat resultat. Igår den 18e maj berättade Google att uppdateringen nu är fullt utrullad i alla världens länder. Läs hela artikeln här.

Har du tappat rank? Läs då de rekommendationer Google ger här.

Facebook köper giphy för 400 miljoner dollar!

Precis som rubriken lyder så har Facebook köpt GIPHY för prislappen 400 miljoner dollar, vilket i i sammanhanget kanske inte är så mycket pengar. Över 50 % av trafiken till GIPHY kommer redan från Facebook eller deras andra appar. Nu kommer de investera och utveckla Giphy ytterligare.

Läs hela artikeln här.

Facebook bygger internetkabel runt Afrika!

digitala-nyheter-facebook-bygger-internetkabel

Facebook och ett gäng med telekomföretag samarbetar nu för att bygga den mest omfattande Internetkabeln som ska gå 37.000 km under vattnet. I den afrikanska kontinenten och mellanöstern är det fortfarande nästan en miljard människor som är offline. Detta beräknas vara klart 2023/2024. Hur mycket pengar det här kalaset kommer att gå på har inte Facebook uttalat sig om. Ganska mycket skulle jag gissa?

Läs hela artikeln här.

Instagram får nya funktioner för att motverka mobbning!

Instagram & Facebook fortsätter att försöka förebygga mobbning i deras kanaler. De har lagt till nya funktioner så som exempelvis man ska kunna välja vem som kan tagga och nämna en i sina sociala kanaler och de ska vara möjligt att highlighta positiva kommentarer.

Läs hela artikeln här.

E-barometern Q1 2020 är här!

En tydlig trend i samband med coronaviruset är helt klart ökad e-handel. Apotek- och matvaror är två kategorier som sticker ut lite extra. Under första kvartalet 2020 växte e-handeln med hela 16 % och i mars så ökade e-handeln med 32 %. PostNord tillsammans med Svenska Handel och HUI Research följer den svenska e-handeln och presenterar kvartalsvis en rapport.

Ladda ner och ta del av hela E-barometern här.

Google Chrome blockerar annonser som drar för mycket resurser!

Google Chrome är utvecklat för att vara snabbt, användarvänligt och utan skadliga eller irriterande annonser. Nu inför Google Chrome ytterligare åtgärder för att leva upp till detta. Vissa annonser på Google drar onödigt mycket med batteri och nätverksdata, utan att användaren vet om det. Från och med augusti 2020 kommer Google begränsa resurserna som en annons kan använda innan användare integrerar med den.

Läs hela artikeln här.

Google testar “Curbside Pickup” för lokala Shopping-annonser!

digitala-nyheter-google-shopping-curbside-pickup

Google har nu börjat betatesta en “curbside pickup” funktion i deras shoppingannonser. Kortfattat så kan de företag som erbjuder möjligheten att shoppa online och sedan hämta upp varan i butik samma dag få märka sina produkter med denna badge. Detta är ännu en möjlighet som Google ger för att hjälpa lokala företagare med försäljningen, vi ser fram emot att se utfallet!

Läs hela artikeln här.

Nike & Ben & Jerry’s teamar upp!

digitala-nyheter-ben-and-jerry-and-nike

Vad har sport och glass gemensamt? En sko! Nike har tillsammans med det kända glassvarumärket Ben & Jerry’s tagit fram en ny design av sneakers-modellen ”the Dunk Low”. Det sötaste samarbetet någonsin?

Läs mer och se hur den nya skon ser ut här.


Se till att aldrig missa våra digitala nyheter genom att prenumerera på Topvisible’s nyhetsbrev 👇


Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.