Digitala Nyheter

Digitala Nyheter v.19 – Topvisible’s TopPicks

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans digitala nyheter! Varje vecka väljer vi ut de allra mest intressanta nyheterna från den digitala branschen, sammanfattar och delar med oss av det till er. Idag lyfter vi allt ifrån Google Ads, Amazon till TikTok!

Läs vår senaste artikel: Storytelling i Sociala Medier – 3 enkla steg!

💥 Nytt avsnitt på YouTube! Vi snackar digitala nyheter och lyfter bland annat Pinterest och Google Shopping. Spana in vår YouTube-kanal här!

Häng med i våra utvalda digitala nyheter, lets go! 👇

Google Core Update – Maj 2020

Google Core Update 2020

Google har nu rullat ut sin andra core update för i år. Den första var i januari (läs mer om den här). Uppdateringen började igår eftermiddag men det kan ta upp till två veckor för den att helt rulla ut. Vad exakt som uppdateras berättar inte Google, så med det sagt – håll ett extra öga på analytics och er ranking!

Läs hela artikeln här.

Amazon kommer till Sverige i sommar!

digitala nyheter Amazon kommer till Sverige

Vi har länge haft frågan uppe – “när kommer Amazon till Sverige?” Nu kan vi se att Amazon har registrerat en filial i Sverige, företaget har en pågående rekrytering och rykten säger att ett lager håller på att byggas i Eskilstuna. Enligt förlagspodden kommer Amazon till Sverige redan nu i sommar!

Läs hela artikeln här.

Använd Burger King på Zoom – få gratis burgare

Gratis-burgare-via-Zoom

Använd Burger King skyltar som bakgrund under mötet eller eventet på Zoom och få en gratis whopper-burgare! Burger King är ett företag som har varit kreativa under covid-19 krisen. Denna kampanj är ju genialisk, tyvärr gäller den endast i USA.

Läs hela artikeln här.

Emojis – används som bevis i rätten

digitala nyheter emojis-används-i-rättegång

I flera länder under rättegång har emojis lyfts som bevis. I USA har emojis som “handskakning” och “tummen upp” tolkats som ett muntligt avtal. I Frankrike har en man dömts till fängelse för att ha skickat en pistol-emoji till sin ex-flickvän. Kriminaltekniska forskare får numer inte bara analysera juridiska dokument, nu ingår även emojis i arbetet.

Skulle du tänka en extra gång innan du skickar en emoji om du vet att den kan användas emot dig i en rättegång? Läs hela artikeln här.

Google Meet – nu direkt i mejlen

google meet direkt i mejlen

Google Meet som tidigare bara varit tillgängligt för företag via G-suite blir nu tillgängligt för alla som har ett Google-konto. De tillåter möten med upp till 100 personer och har ingen tidsbegränsning – hur bra som helst ju! Detta är Googles sätt att försöka mäta sig med Zoom.

Läs hela artikeln här.

TikTok – testar nytt annonsformat

tiktok

TikTok testar nu ett nytt annonsformat för influencers, vilket innebär att de kan skapa en call-to-action knapp i sina videoklipp. Annonsintäkterna delas upp mellan TikTok och influencern. Det är fortfarande i ett tidigt stadie av att testa detta för några utvalda influencers.

Läs hela artikeln här.

Google Ads – kräver nu användaridentitet

Google har meddelade att de kommer att börja kräva dokumentation av användaridentitet och geografisk plats för annonsörer. Detta startar i USA och rullar sedan ut globalt och kommer att gälla för Sök, Display och YouTube. Anledning till detta intiativ av Google är helt enkelt att de vill ge en större öppenhet och öka transparensen.

Läs hela artikeln här.


Se till att aldrig missa en digital nyhet ifrån oss genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev 👇


Caroline Skogh

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *