Digitala Nyheter

Digitala Nyheter v.22 – Topvisible’s TopPicks

Lästid: 3 minuter

Välkommen till veckans digitala nyheter! Varje vecka väljer vi ut de allra mest intressanta nyheterna från den digitala branschen, sammanfattar och delar med oss av det till er. Idag lyfter vi allt ifrån Googles efterlängtade podcast, Coca-Colas nya satsning, Google Maps funktion för rörelsehindrade samt Spotifys nya värvning som blivit något av en snackis och mycket mer!

 Vår senaste artikel: Mät din digitala framgång med smarta KPI:er!

Vi ser till att hålla dig uppdaterad om de allra senaste digitala nyheterna, läs vidare! 🤩

Google släpper efterlängtad podcast!

Googles-nya-podcast

Google lanserar en ny podcast ‘Search off the record’! Där kommer Googles egna Search Relations team bestående av John Muller, Martin Splitt, och Gary Illyes ta oss lyssnare behind the scenes på Google Search. Enligt poddgänget kommer det att pratas om allt ifrån de hetaste SEO-snackisarna till alla de häftiga projekt som de arbetar med på vardaglig basis. De antyder även på att vi lyssnare kommer få ta del av information som aldrig tidigare dokumenterats!

Läs hela artikeln här

Sugen på mer nyheter från Google? Läs förra veckans TopPicks här!

Coca-cola satsar på virtuella konserter!

coca-cola-satsar-på-virtuella-konserter

Visst är det tråkigt att konserter och festivaler ställs in? Det tycker Coca-Cola också. De kommande veckorna presenteras ‘Coke Studio Sessions’ i appen #BeApp, där en rad högprofilerade artister som Katy Perry, Miguel och Steve Aoki kommer hålla i virtuella konserter.

Vi ses på DJ-Khaled konserten i mitt vardagsrum! 🤳🏼

Läs hela artikeln här

Ny Google Maps funktion ska underlätta för rörelsehindrare

Google-maps-funktion-rörelsehindrade

Google Maps lanserar en ny funktion som låter användare hitta rullstolsanpassade platser med en knapptryckning. “Tillgängliga platser” är en funktion som nu kan slås på och av i appen Google Maps. När den är påslagen kan rullstolsanspassade platser snabbt identifieras med en rullstolsikon.

Läs hela artikeln här

Spotify betalar rekordsumma för exklusiv podcast deal med komikern Joe Rogan

Joe-rogan-spotify

Spotify vill bli störst när det kommer till poddar och det är de tydliga med! Från och med 1 septermber flyttar Joe Rogans hela katalog av JRE till Spotify, men det är inte förrän slutet av året som det blir helt exklusivt endast på Spotify. En deal som kostar Spotify nästan 1 miljard kronor! Joe Rogans Youtube kanal kommer finnas kvar, men kommer inte att innehålla hela avsnitt.

“It will remain free, and it will be the exact same show. It’s just a licensing deal, so Spotify won’t have any creative control over the show” – Joe Rogan

Läs hela artikeln här

Instagram lanserar nytt format!

Instagram-guide-format

Nu kommer Instagram med ett nytt typ av inläggsformat, nämligen guider. Än så länge är detta bara tillgängligt för en liten grupp med influencers och ideella organisationer som på något vis tillhör kategorin ”wellness”. Det gör det möjligt att skapa artikelliknande inlägg som kan kombinera både foton, video och längre text. Guide-format kommer få en helt egen sektion i kontots profil, likt IGTV.

Läs hela artikeln här

Facebook introducerar Facebook shops!

facebook-shops

Facebook har sedan länge använts för att sälja och köpa saker genom grupper och marketplace och nu lanseras Facebook-shops. Som företag ska man enkelt och smidigt kunna ladda upp sina produkter och anpassa sin onlinebutik efter sitt varumärke.

Kundservice kommer skötas via Messenger, Whatsapp och Instagram DM. De ska i framtiden även göra det möjligt för kunden att handla direkt från chatten. Häftigt va?

Läs hela artikeln här


Se till att aldrig missa våra digitala nyheter genom att prenumerera på Topvisible’s nyhetsbrev 👇


Hanna

Hanna studerar Onlinemarknadsföring på Medieinstitutet i Malmö och har sin praktik här på Topvisible. Hon brinner för digital marknadsföring och ska de nästkommande 10 veckorna fördjupa sig inom sociala medier och content!
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *