anna odehammar

Lär känna Anna Odehammar – vår Sociala Medier-expert

Lästid: 4 minuter

Lär känna Anna Odehammar, en av våra konsulter på Topvisible. Anna jobbar med case inom sociala medier och är en fena på att skriva det där riktigt engagerande innehållet som lyckas nå ut hela vägen. Ta del av hennes tre absolut bästa tips för att lyckas i sociala medier-djungeln. Häng med!

Vad är din roll på företaget?

Jag jobbar med sociala medier och content. Men jag är också ute en del och håller i både utbildningar och föreläser om sociala medier. Vi har ju en del egna kurser där jag lär ut annonsering på Facebook & Instagram.

Hur hamnade du på Topvisible?

Det var faktiskt lite kul, jag fick nämligen upp en annons på Facebook. Jag ansökte direkt via annonsen och kort därefter kontaktade Maria mig så fick jag komma på en intervju.

Vid detta tillfället jobbade Topvisible inte aktivt med sociala medier men det var ett spår dom ville gå in starkare på. Min roll var därför väldigt öppen och jag fick rätt så fria tyglar att utforma den på egen hand. Nu har jag varit en del av företaget i snart 3 år och vi är flera som jobbar med sociala medier.

Hur ser en dag ut för dig?

På daglig basis jobbar jag med innehåll till sociala plattformar. Det är mycket hands-on arbete. Jag gör en hel del research, tar fram innehåll, publicerar och gör community management. Sedan tar jag fram mycket innehåll till bland annat bloggar och till det kommer också mycket research. Sen är det så klart den betalda delen med, själva annonseringen. Där hanterar jag Facebook, Instagram, LinkedIn och Twitter.  

Något mer som tar upp min tid är Doris, min hund.

Just det, berätta lite om Doris.

Doris kom in i mitt liv för snart 1 år sedan. Hade jag vetat då vad jag vet nu hade jag nog tänkt en extra gång innan jag skaffade en valp och, kanske framförallt, en terrier. Hon är en mycket bestämd liten dam. Jag kan såklart inte tänka mig en tillvaro utan henne nu, hon är väldigt rolig och lättlärd och livet blir lite mer spännande med henne vid min sida 🙂

Min stegräknare har skjutit i höjder. Mitt snitt är runt 17.000 steg per dag.

doris-topvisible

Att jag kan och får lov att ha med henne på jobbet är så klart en stor fördel. Det hjälper mig mycket. Att ha en hund gör att man också tvingas ut och ta en eller ett par promenader under dagen, vilket nog är gott för oss alla.

Berätta lite om din bakgrund?

Jag har pluggat i 5 år. Dels så har jag en kandidatexamen i Reklam & PR från Stockholms Universitet och därefter läste jag Digital Media under 2 år på Hyper Island. Jag har jobbat en hel del med traditionell marknadsföring under mina år som yrkesaktiv men det är det digitala som intresserar mig mest. Jag ser dock många fördelar med att ha gjort lite av varje.

Mitt första jobb efter studierna var på Studentlitteratur. Efter en projektanställning där så hamnade jag i Köpenhamn på Publicis Sapient Nordics. Där blev jag anställd som copywriter och skrev mycket innehåll för blogg och sociala medier. Under tiden i Köpenhamn lärde jag mig också om annonsering på Facebook.

Berätta något oväntat om dig själv?

Jag har varit statist i Big Brother.

Vad är utmanande med ditt jobb idag?

Att försöka vara kreativ när man inte känner sig inspirerad. Det krävs ständigt nya idéer, nya vinklar och en stor fantasi för att skapa bra saker. Vissa dagar är helt enkelt lite svårare än andra. Då kan en promenad med Doris hjälpa.

Vad drivs du av?

Mina kollegor och vår arbetsplats. Vi har lyckats skapa en väldigt unik arbetsmiljö här på Topvisible.

Vad är det roligaste med digital marknadsföring?

Digital marknadsföring är väldigt rörligt och dynamiskt, det tycker jag är spännande!

Man kan aldrig veta sanningen. Det finns inget recept för vad som är rätt eller fel. 

Vad uppskattar du att göra när du är ledig? 

Jag älskar att hänga med Doris och vara i naturen. Min pojkvän Tin Tin är också trevlig att ha med!

annah odehammar yoga

Att utöva yoga och cykla är två träningsformer som passar mig. Det prioriteras ofta när jag är ledig. Jag vill också gärna ut och resa och planera in tid med mina fantastiska systerdöttrar och familj i Karlskrona.  

Vart reser du helst? 

Helst inte till städer. Om jag ändå måste så väljer jag helst Europeiska vackra städer med fin arkitektur. Rom är en favorit! Annars föredrar jag platser med häftig natur, det skulle vara fantastiskt att få göra en roadtrip genom Kanada eller Nya Zeeland.

Vad är din främsta kompetens? 

Jag tycker att jag är bra på att tänka ur ett helhetsperspektiv.

Vad är din svaghet? 

Oh. Jag är tankspridd. En filofax skulle kanske vara något för mig. Oftast så har jag allt i huvudet och det är lite svårt att hålla ordning på allt ibland. Det är mycket tankar, idéer och viktiga saker som ska få plats i huvudet samtidigt. 

Har du något som du kommer ihåg lite extra från din tid på Topvisible?

digital akademin topvisible

Det är nog när jag föreläste på Googles Digitalakademi, maj 2017. Jag pratade om sociala medier för 100 personer under tre timmar. Det är alltid nervöst innan man ska gå upp på scen men det var en väldigt rolig föreläsning. Det är en så skön känsla efteråt, lite som när man har haft ett bra träningspass. Det var min första stora föreläsning och dagen efter åkte jag dessutom till Bali. Helt ensam. Det var en cool resa. 

“Dom gångerna som jag har mått allra bäst är när jag har gjort något som är oväntat. Något som ligger utanför min comfort zone.” 

Tre tips för att lyckas i sociala medier? 

⭐️  Underskatta inte tiden det faktiskt tar att göra det bra.

⭐️ Våga prova lite galna grejer, man kan alltid göra om och göra rätt.

⭐️ Betala för ditt utrymme, vill man nå ut idag måste man göra det.


Vill du snacka mer med Anna eller lära dig mer om Sociala Medier? Släng iväg ett meddelande så hör hon av sig 🌸Caroline Skogh

Caroline brinner för kommunikation och människor. Hennes främsta kompetens är Inbound Marketing och allt som hör där till. Det som är extra roligt i arbetet är just att få jobba med HubSpot, Marketing Automation och synlighet genom hela kundresan.
1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.