Facebook & Instagram Ads – grundkurs

Lär dig annonsera på Facebook och Instagram!

Under grundkursen kikar vi på statistik om användning av sociala medier och användning av Facebook och Instagram i huvudsak. Vi berör kort vilken typ av effekt sociala medier har på oss i dag och hur man kan använda plattformarna för att marknadsföra sitt företag på ett smart sätt.

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Vi går igenom alla delar i annonserings-verktyget, Ads Manager, som används för att producera kampanjer på Facebook och Instagram.

Praktiskt uppbyggd kurs under en halvdag

Vi startar med att gå igenom lite teori och följer sedan upp med praktiska övningar för att ni ska kunna bekanta er med annonseringsverktyget ordentligt. Vi tar oss igenom och bygger upp annonser med olika mål steg för steg för att du ska få en klar bild av hur kampanjbygget ser ut och fungerar. Vi ger också tips på vad du bör tänka på när du skapar dina annonser, vilket typ av innehåll som fungerar bäst osv.

Få grymma tips på hur du får större engagemang på Facebook här!

Under kursen ”Annonsera på Facebook och Instagram – grundkurs” lär du dig:

  • Hur förhållandet mellan Business Manager, Ads Manager och din privata Facebookprofil ser ut
  • Hur de olika nivåerna i Ads Manager ser ut; Kampanjer, Ad sets och Ads
  • Hur du skapar effektiva annonser, vilken typ av text och visuellt material som funkar bäst samt hur du kan jobba med CTAs (Call To Actions).
  • Vilka typer av annonseringsmål man kan jobba med
  • Vilka olika typer av segmenteringsalternativ som erbjuds
  • Hur du kan se och exportera olika typer av statistik i Ads Manager
  • Hur man laddar upp remarketing-listor om man har befintliga kundfiler

Vilken nivå är det på kursen?

Du behöver inga förkunskaper om att annonsera på Facebook eller Instagram men du ska ha med dig din dator samt startat en Business Manager där du har din/ditt företags sida samt åtminstone ett annonserings-konto med angiven betalningsmetod upprättat.

Så här fixar du business manager!

Varför ska jag lära mig att annonsera på Facebook och Instagram?

Både Facebook och Instagram är viktiga annonseringsplattformar för svenska företag. Om du hittar effektiva sätt att synas i dessa flöden har du många fördelar att vinna, för en relativt liten budget. Om du arbetar aktivt med Content Marketing så är annonsering på Facebook och Instagram viktiga ingredienser i detta arbete.

Läs våra köpvillkor här!

Kommande kurser