ToppenMorgon bjöd på frallor och sökfraser

Lästid: 2 minuter

Höstmörkret låg som ett täcke över Dockan i Malmö när vi startade höstens andra ToppenMorgon. ToppenMorgon är ett återkommande event som vi kör den sista fredagen varje månad. Vi väljer ut ett ämne inom digitalmarknadsföring och varvar mingel med föreläsningar och frågestunder. Temat för september var sökfraser – hur man hittar och använder dem. Maria och Linus höll i varsin del där vi slumpmässigt valde ut en bransch från publiken varpå vi sedan gick igenom tekniker, varianter och tips för att få fram både högkvalitativa och kvantitativa (sk long-tail) sökfraser att jobba vidare med. Maria har nedan satt ihop en kort sammanfattning av de verktyg och tips vi delade med oss av. Hoppas de kommer till nytta!

Google Keyword Planner Få hjälp av Google med liknande sökord och, framför allt, få fram sökvolymen på era fraser. Ni måste skapa ett AdWords-konto men det kostar inget.

Google Trender Sök efter trender på era sökord. Är de tex säsongsberoende eller har intresset ändrats över tid?

Wikipedia Wikipedia är bra till mycket, men i detta fallet för att hitta olika typer av listor. Kombinera era sökfraser med t.ex. städer, länder, landskap, varumärken, färger eller kändisar.

KeywordTool.io och ÜbersuggestBra komplement till Google Keyword tool. Ger dig liknande sökningar och relaterade sökfraser.

Site Search i Google Analytics Få inspiration av vad era användare söker efter på er webbplats. Kräver att ni “kopplat ihop” Analytics med er sökfunktion.

Google Webmaster tools Här ser ni vilka sökfraser er webbplats har visats i samband med på Googles sökresultatsidor. Också bra inspiration!

Google.se Få förslag efterhand som ni skriver in sökfraser i sökrutan och ser relaterade sökningar längst ner på sökresultatsidan.

Synonymer.se Om ordförrådet vacklar lite kan ni alltid ta hjälp av synonymer.se för att hitta.. ja.. synonymer.

Stort grattis till Fredrik Nilsson från Granngården som vann en valfri kurs hos oss! Nästa månad lottar vi som vanligt ut en valfri kurs bland deltagarna.

  Nästa ToppenMorgon är 31 okt. Då pratar vi om Outreach – nå ut till bloggarna och bygg ert nätverk och går igenom olika sätt att bygga länkar och locka besökare genom att nå ut till bloggare och webmasters. Givetvis blir det mysmingel, frågestund och en rejäl frukost till det! Håll ögonen på vår blogg eller på vår Facebook-sida för mer info.


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *