semester utan stress

5 tips – så får du en semester utan stress!

Lästid: 2 minuter

Nu närmar det sig semestertider och snart är det dags att njuta av välförtjänt ledighet. När ledigheten kommer vill man inte känna sig stressad av jobbet, då är det svårt att njuta och du får inte den period av återhämtning och uppladdning som semestern är tänkt att vara. Här kommer därför 5 tips på hur du kan förbereda dig på jobbet inför din semester så att den blir precis så där härlig som du vill och drömt om. 

1. Mål och deadlines

Sätt upp realistiska mål vad det är som ska vara klart innan semestern. Vad måste vara klart och vad kan vänta? Bocka helst av några gamla surdegar, så att du inte behöver känna stress över dessa när du kommer tillbaka efter semestern.

2. Planera och backa upp med kollegor

Synka med dina kollegor hur ni kan backa upp varandra under era ledigheter. Det finns studier som visar att man mår bättre när man får hjälpa till, så var inte rädd för att be om hjälp – det är positivt för båda sidor. 

3. Förbered det som ska göras efter semestern

Har du möjlighet, så planera redan innan din semester sätter igång vad du ska ta dig an de första dagarna på jobbet efter semestern. Avsätt tid i kalendern så får den agera assistent åt dig. Då behöver du inte gå runt och fundera på det när du är ledig, utan du kan vara lugn med den planering och prioritering som du gjort i förväg och som redan finns i kalendern.

4. Checka in eller inte?

Bestäm dig i innan du går på semester om du ska checka in för att t ex läsa mail eller inte. En del vill hålla sig uppdaterade om vad som händer på jobbet och mår bra av det, medan andra vill stänga ner helt under sin semester. Du gör det som fungerar och känns rätt för dig. Om du ska checka in, bestäm hur ofta det ska ske och sedan ser du till att hålla det. Här är det lätt att slentrianmässigt checka av mailen flera gånger per dag och det är ju med all säkerhet egentligen inte det som var din tanke från början. 

5. OOO

Out of Office. Glöm inte lägga in ett autosvar på mail och telefon så att kunder och andra kontakter vet vart de ska vända sig under din ledighet. Det ger ett planerat och seriöst intryck och ger samtidigt dig själv utrymme att slappna av när du vet att dina kunder och kontakter blir omhändertagna av dina kollegor. 

semester utan stress


Gänget här på Topvisible och TMG är fantastiska på att ställa upp för varandra och hjälpas åt för att ge bästa service till våra fina kunder och för att möjliggöra skön ledighet för alla i teamet. En fin del av vår företagskultur som jag är så stolt över att få vara en del av och som vi verkligen ska värna om.

Vill du prata semesterstress, företagskultur eller ”bara” digital marknadsföring? Hör av dig!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.