Black Friday för e-handeln

Black Friday – ett måste för e-handlare!

Lästid: 2 minuter

Black Friday infaller alltid dagen efter Thanksgiving och precis som det låter så har denna shoppingens högtidsdag sitt ursprung i USA. Dagen ses som den officiella starten på jul-rean och har funnits sedan 1932 i USA.

I USA är handeln under dygnet främst belagd i fysiska handeln och de har istället Cyber Monday där e-handeln sker. I Sverige handlar vi dock mest via e-handel under Black Friday.

E-handelsrapporten

I morse damp det ner ett nyhetsbrev från Ehandel.se i inkorgen med bland annat e-handelsrapporten 2016 där de informerar om att e-handeln under Black Friday ökade med över 100% från 2014-2015. Alltså fler handlare har förstått storheten i dagen och konsumenterna har så klart hakat på.

Läs hela e-handelsrapporten här!

Black Friday-trender på Google

Under november 2015 söktes det 450 000 gånger på Black Friday, varav 223 269 av sökningarna gjordes via mobil och resterande via desktop och surfplatta. Alltså extra viktigt att se till att er webbplats är mobilanpassad!

Black Friday statistik på Google

Hur såg handeln ut förra året då?

En stor skillnad förra året var att näthandeln faktiskt gick om den fysiska handeln under Black Friday förra året och enligt Ehandel.se Analytics ökade antalet e-handelsorder order 2015 med 103 procent jämfört med 2014.

Bygg bästa kampanjen för årets Black Friday!

Postnords detaljhandelsanalytiker och e-handelsexpert Carin Blom ger 5 tips på hur e-handlaren ska kunna dra nytta av Black Friday på bästa sätt:

1. Börja bygg upp en marknadsföringsstrategi och en förväntan hos konsumenterna.

2. Planera kortare kampanjer för att driva trafik under hela dagen.

3. Se över vilka produkter som mest attraherar impulsköpare och vilka som ger återkommande köp och lyft dessa produkter.

4. Säkerställ att hemsida, sortiment och logistik fungerar och att alla partners är beredda på ökad volym under perioden.

5. Ha en plan för hur du kommunicerar med dina kunder efter dagen för att bygga lojalitet.

Black Friday e-handel

Slipp rea-kaos i butik, handla online istället!

 

Självfallet kommer även vi på TopVisible ha ett kanonerbjudande under Black Friday, bästa sättet att hålla dig uppdaterad är att följa oss på Facebook!

Är du e-handlare och behöver hjälp med kampanjer på Google eller i Sociala Medier? Hör av er till oss så ser vi till att ni får en grym exponering på era erbjudanden.

Och, tänker du precis som jag göra julklappsinköpen på Black Friday? Då kommer här en bra länk till samlingssidan hos Pricerunner för många erbjudanden! Happy shopping!


Anna-Karin Persson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *