Adwords editor

Google AdWords Editor – Min bästa vän

Lästid: 2 minuter

AdWords Editor – 5 fördelar

Under mina 3 månader som PPC praktikant så har jag fått en ny bästa kompis. Mina nya bästis heter AdWords Editor. Några av er har kanske jobbat i Editorn tidigare men de flesta brukar faktiskt jobba direkt i sitt onlinekonto. Till dem vill jag verkligen säga, börja med AdWords Editor idag! Det är ett väldigt enkelt verktyg att installera och använda. Enligt mig är det mycket enklare att jobba i AdWords Editor än att jobba direkt i kontot. Varför är det då enklare?

1, Har du många kampanjer i ditt konto, är det mycket enklare att få en översikt över hur dina kampanjer ser ut. Du ser enkelt vilka kampanjer som är pausade och vilka som är aktiva, vilken budget alla kampanjer har, hur annonsgrupperna ser ut i kampanjerna, vilka sökord som är kopplade till annonsgrupperna osv. Du får helt enkelt en bättre överblick över ditt konto.

2, Du kan göra ett utkast på en ny kampanj, annonsgrupp, annons eller till vilken ändring du än vill göra. Då gör du ändringen i Editorn utan att lägga upp den. Då sparas din ändring utan att den läggs upp på ditt konto, så att du dagen efter kan komma tillbaka och fortsätta där du va. Sen när du känner att du är färdig, trycker du bara på lägg upp och din förändring är live.

3, Du kan enkelt göra massändringar. Skulle du vilja byta text i ena rubriken i alla dina 3450 annonser så är detta inget evighetsprojekt utan du ändrar allt med ett knapptryck.

4, En annan stor fördel är att du faktiskt kan jobba med ditt AdWordskonto även om du är offline. Så är du på bussen, flyget eller tåget och måste jobba så är det inga problem. Då kan du göra allt ändå. Dock måste du vänta till du är online för att lägga upp det du gjort i editorn.

5, En av mina favorit funktioner med AdWords Editor är att om du lägger upp något från editorn så går vertyget igenom så att du inte har gjort något fel. Det blir lite som en check innan ändringen läggs upp. Skulle du har gjort något fel så markeras detta och det står en förklaring till vad som kan vara felet så att du kan åtgärda det för att sen kunna lägga upp det korrekta.

Hej då!

Med mina fem fördelar med AdWords Editor så tackar jag för min tid på TopVisible. Att praktisera på TopVisible har varit väldigt rolig men framförallt otroligt lärorik! Jag har från att vara nybörjare på digital marknadsföring, lärt mig allt inom SEO och PPC.  

Söker du praktik hos ett företag som tror på sina praktikanter och är ett fantastiskt gäng? Då ansöker du här.

Nu vill jag bara säga TACK för allt TopVisible, vi ses igen!

Topvisible


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *