Google Analytics i iPhone

Google Analytics för iPhone och Android

Lästid: 2 minuter

Ett av världens mest använda statistikverktyg, Google Analytics, har äntligen kommit till iPhone. Perfekt i tid inför sommarsemestern, åtminstone för mig! Till Android har appen funnits ett bra tag, men på iPhone har den, fram tills nu lyst med sin frånvaro. Lever appen upp till förväntningarna och vad har vi webmasters för alternativ? TopVisible ger besked!

Google Analytics för iPhone och Android

(Testad på iPhone) Om du vill kunna gräva lite djupare i datan, även på beachen eller i sommarhuset är Google Analytics-appen för dig. Google har lyckats trycka in nästan alla vyer du är van vid från Google Analytics på datorn. Realtid, Målgrupp, Förvärv, Beteende och Konverteringar finns alla representerade i appen. Givetvis har man skalat bort vissa filtreringar och vissa parametrar, men du kan utan tvekan ta reda på det mesta utan att veva igång din datorburk.

I appen finns också en Översikt, som tyvärr inte är anpassningsbar. Hade gärna sett att ens egna Dashboards gick att nå. En så här omfattande app hade också mått bra av en sökfunktion, som i dagsläget saknas. Plus i kanten dock att man kan segmentera besökarna, precis som vi är vana vid!

Ladda hem Google Analytics för Android och iPhone

Analytiks

En betydligt mer avskalad app är Analytiks, som tidigare varit min favorit i djungeln. Analytiks taren helt annan approach än vad Google själva gör i sin app. Här ser du ett litet antal förvalda parametrar som sidvisningar och källor, idag och denna månad, men också information om vad besökarna kommer ifrån, webbläsare, tid spenderad och bounce rate.

Datan presenteras snyggt och vill man bara se så att allting “står rätt till” på webbplatsen är Analytiks perfekt. Du kan gratis lägga in up till 8 vyer från Google Analytics och du swipar enkelt mellan dessa i appen. Plus i kanten att man kan dela sin data som en snygg infographic!

Läs mer om Analytiks

Abondo

För e-handlarna har detta blivit lite av en favorit, vilket inte är så konstigt. Abondo är helt inriktad på att visa e-handeldata när du är på språng och det är något appen gör väldigt bra. Precis som Analytiks visas en begränsad mängd parametrar, men Abondo visar istället transaktioner, intäkt, conversion rate, ordervärde och besök. Här kan du dessutom justera tidsramen för att se data från samma dag, senaste veckan, månaden eller året.

Vill du gräva lite djupare finns en dropdownlista där du snabbt får fram listor med bästsäljande produkter, källor,  webbläsare etc. Återigen utvalda parametrar som är viktiga för e-handel. Vill du kunna segmentera datan och se tex bara cpc-trafik kan du göra det genom att sätta upp vyer i Google Analytics.

Ladda ner Abondo

Har ni några andra favoriter? Tipsa i kommentarsfältet. Om ni är osäkra på vad ni ska mäta, hur ni ska sätta upp det och vilka siffror som är viktiga. Kontakta Linus så kör vi en workshop!


TopVisible

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.